V New Yorku riešia raritný zločin, vrah postupoval ako v románoch

ČTK
6.5.2016 13:35

Polícia v New Yorku rieši nezvyčajný prípad vraždy, pri ktorom páchatelia telo pred odhodením do mora zaťažili takzvanými betónovými topánkami. Americkí novinári sa teraz téme vo veľkom venujú - vo filmoch a kriminálnych románoch ide totiž o bežnú praktiku, no v bežnom živote sa tak často nevidí.

V New Yorku riešia raritný zločin, vrah postupoval ako v románoch
SITA/AP (ilustračný záber)

V tejto súvislosti americké médiá pripomínajú niekoľko ojedinelých prípadov. Napríklad v roku 1964 bolo v Jamajskom zálive v New Yorku nájdené telo s dvoma betónovými blokmi pripútanými k nohám a v roku 1941 rybári v New Jersey vylovili miestneho výpalníka Johnnieho Goodmana zaťaženého betónovou kockou.

Polícia o novom prípade veľa podrobností neuviedla. Isté je zatiaľ len to, že je to vražda.

Ruky muža boli totiž spútané a celé telo zabalené do plastikových vriec. Jasné ale nie je, či zločinci svojim obetiam spomínané betónové topánky vyrobili pred zabitím alebo až po smrti. Polícia uviedla, že páchatelia sa očividne s betónovaním ponáhľali, pretože nedodržiavali technologický postup práce s cementovou zmesou.

Betón bol plný vzduchových bublín, čo zrejme zapríčinilo, že telo sa vyplavilo na Brooklynskej pláž. Polícia totožnosti obete pozná. Je ňou 28-ročný Peter Martinez, o ktorom vedeli, že bol členom miestneho gangu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok