Prince mal málo červených krviniek, v tele mu našli liek

SITA
6.5.2016 11:37

Do vyšetrovania úmrtia legendárneho interpreta sa zapojil aj Národný úrad pre kontrolu obchodu s drogami.

Prince mal málo červených krviniek, v tele mu našli liek
SITA/AP

Zosnulý americký hudobník a spevák Prince mal v čase úmrtia v tele liek proti bolesti. Americkým novinám Star Tribune a televíznej stanici KSTP-TV potvrdili informáciu nemenované zdroje blízke vyšetrovaniu. Tie takisto uviedli, že interpret mal veľmi málo červených krviniek, čo naznačuje, že bol chorý. Pred hudobníkovou smrťou sa pritom objavili informácie, podľa ktorých už dlhšie bojoval s chrípkou.

Hovorkyňa kancelárie súdneho lekára najnovšie správy zatiaľ nepotvrdila. Príčina úmrtia muzikanta, ktorého pozostatky krátko po pitve spopolnili, zatiaľ nie je známa. Oficiálne výsledky pitvy a toxikologických testov budú známe neskôr.

Vyšetria nelegálne nakladanie s liekmi

Federálne úrady, vrátane Národného úradu pre kontrolu obchodu s drogami, v stredu potvrdili, že sa zapoja do vyšetrovania úmrtia legendárneho rodáka z Minneapolisu v Minnesote, ktorý zomrel 21. apríla vo veku 57 rokov v jeho dome v Chanhassene. Ich úlohou je skúmať nelegálne užívanie či prípadné nelegálne obchodovanie s liekmi na predpis. Predtým uviedli, že do vyšetrovania sa zapoja v prípade, ak by spomínané lieky súviseli so smrťou speváka.

Súd už medzičasom začal proces delenia majetku zosnulého interpreta, ktorý podľa jeho sestry Tyky Nelson nezanechal poslednú vôľu. Sudca Kevin Eide počas pojednávania vyhlásil, že sa dokument zatiaľ iba nenašiel. Zároveň za dedičov, ak sa posledná vôľa nenájde, uznal okrem Nelson aj Princových piatich nevlastných súrodencov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok