Bojkotujú Bushovci aj Romney. Trump nemá podporu kľúčových republikánov

TA3 TASR SITA
6.5.2016 10:00

Donald Trump síce vyhráva primárky v jednom štáte za druhým, nemá však podporu kľúčových ľudí u amerických republikánov, za ktorých kandiduje za prezidenta USA. Nepodporujú ho Bushovci, Mitt Romney ani Paul Ryan.

Nezúčastní sa zjazdu strany

Bývalý uchádzač o prezidentskú nomináciu Mitt Romney sa nezúčastní na júlovom nominačnom zjazde svojej Republikánskej strany v Clevelande, ktorý zrejme oficiálne vymenuje za prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. Informoval o tom denník Washington Post s odvolaním sa Romneyho asistenta.     

Romney, ktorého v prezidentských voľbách v roku 2012 porazil demokrat Barack Obama, sa podľa novín pridal k ďalším bývalým republikánskym prezidentským kandidátom a exprezidentom, ktorí mienia Trumpovu kandidatúru ignorovať. Bývalý guvernér štátu Massachusetts Romney zverejnil svoje rozhodnutie deň po tom, ako Trump zostal jediným uchádzačom republikánov o kandidatúru na prezidenta, keďže guvernér Ohia John Kasich z kampane odstúpil.

Vraj je mu to jedno

Na republikánskom nominačnom zjazd sa rozhodol nezúčastniť j prezidentský kandidát z roku 2008 John McCain, ktorý je senátorom za štát Arizona.     

V stredu noviny Texas Tribune oznámili rozhodnutie bývalých republikánskych prezidentov Georga W. Busha a Georga H.W. Busha nepodporiť Trumpa a nezúčastniť sa na nominačnom zjazde.     

Trump, ktorý ostro kritizoval rozhodnutie Georgea W. Busha vyslať amerických vojakov do Iraku, vo štvrtok vysielaní televízie CNBC poznamenal, že "je mu jedno, ak to budú (Bushovci) bojkotovať". Ani šéf Snemovne reprezentantov amerického kongresu Paul Ryan zatiaľ nie je ochotný podporiť Donalda Trumpa ako republikánskeho kandidáta na prezidentské voľby. Trump by mal podľa Ryana stranu zjednocovať a nie ju rozoštvávať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok