Slávny výrobca zbraní Kalašnikov chce spraviť dieru do sveta módy

TA3
6.5.2016 06:59

Ruská zbrojovka Kalašnikov, preslávený výrobca strelných zbraní, chce rozšíriť výrobu a predstaviť sa ako módny dom. Denník Izvestija napísal, že vedenie závodu chce pod značkou známou po celom svete vyrábať vlastné odevy a módne doplnky.

Slávny výrobca zbraní Kalašnikov chce spraviť dieru do sveta módy
SITA/AP

Do konca roka vraj sa v ruských mestách objaví 60 firemných obchodov s módou, kde sa však budú ponúkať aj pušky. Vedenie firmy argumentuje tým, že módny tovar vyrábajú aj mnohé iné strojárske podniky, napríklad výrobca stavebných strojov Caterpillar alebo automobilka Ferrari.

Problém majú v iževskom sídle spoločnosti so sankciami, ktoré proti Rusku vyhlásili západné štáty. Mnohé z nich boli pre firmu Kalašnikov tradičným miestom odbytu. Sedemdesiat percent športových a loveckých pušiek napríklad vyvážala do Európy a USA. Teraz sa - so zbraňami aj s módou - musí viac orientovať na domácich zákazníkov, napísal denník Izvestija.

Prvýkrát chce Kalašnikov prezentovať svoje modely tento rok v septembri na prehliadkovom móle na armádnom veľtrhu v meste Kubinka pri Moskve. Prevládať má štýl "military", obľúbený dnes vraj na celom svete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok