Karel Gott je opäť v nemocnici, čaká ho životne dôležitá operácia

SITA
5.5.2016 16:11

Český spevák Karel Gott nastúpil do pražskej Všeobecnej fakultnej nemocnice, kde by mal absolvovať záverečnú operáciu brušnej dutiny. Správu priniesol denník Blesk, podľa ktorého by mal 76-ročný umelec stráviť v nemocnici sedem až desať dní.

Karel Gott je opäť v nemocnici, čaká ho životne dôležitá operácia
SITA/Marián Peiger

Vyliečil sa z rakoviny

Ako minulý týždeň uviedla spevákova hovorkyňa Aneta Stolzová, zákrok nesúvisí priamo s rakovinou lymfatických uzlín, ktorú mu vlani diagnostikovali. Operácia by však mala definitívne uzavrieť proces onkologickej liečby. Zákrok potvrdil v rozhovore pre nemecký denník Bild aj samotný Gott, podľa ktorého bude musieť po životne dôležitej operácii dodržiavať prísnu diétu.

Lekári mnohonásobnému Zlatému slávikovi diagnostikovali vlani v novembri Non-Hodgkinov lymfóm. V marci prostredníctvom sociálnej siete Facebook potvrdil, že sa po niekoľkomesačnej chemoterapii z rakoviny vyliečil.

Vydal viac ako 100 albumov

Karel Gott pracoval ako vyučený elektromontér v ČKD a popri práci študoval spev na konzervatóriu. Preslávil ho angažmán v Divadle Semafor v prvej polovici 60. rokov minulého storočia. Neskôr spoluzakladal Divadlo Apollo, kde pôsobil do roku 1967.

Počas svojej kariéry vydal viac než 100 albumov. Štyridsať ráz zvíťazil v ankete Zlatý slávik a Český slávik. Účinkoval tiež vo filmoch Kdyby tisíc klarinetů (1964), Hvězda padá vzhůru (1974), Romance za korunu (1975), Dědictví aneb Kurvahošigutntag (1992) a jeho pokračovaní Dědictví aneb Kurvaseneříká (2014) či v rozprávke Z pekla štěstí 2 (2001).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok