Šampionátu chýbajú skutočné hviezdy, kritizuje hokejová legenda

SITA
5.5.2016 14:35

Kanadská legenda odvetvia Phil Esposito je obdivovateľom ruského hokeja, ale ako Severoameričan nemá o majstrovstvách sveta priaznivú mienku. Skutočné hviezdy podľa neho v čase konania turnaja v Petrohrade a Moskve bojujú o pohár pohárov v play-off NHL.

Šampionátu chýbajú skutočné hviezdy, kritizuje hokejová legenda
SITA/AP

"Rád by som si pozrel niektoré zápasy šampionátu. Pekné štadióny, nové múzeum hokeja, ktoré považujem za skvelú myšlienku. Ruský hokej si to už dávno zaslúžil," povedal 74-ročný člen Siene slávy NHL.

"Pokiaľ ide o hráčov, Alexander Ovečkin by mohol prísť na vyraďovaciu časť. Alebo Jevgenij Malkin. Ale pozrime sa pravde do očí. Majstrovstvá sveta sú pre tých, čo už skončili v NHL. Nechcem nikomu krivdiť, predstavia sa tu dobrí hráči, ale skutočné hviezdy zostávajú za morom. Nemyslím si, že tým hovorím niečo znevažujúce," dodal bývalý hráč Chicaga, Bostonu či New Yorku Rangers.

Dvojnásobný držiteľ Hartovej trofeje pre najužitočnejšieho hráča NHL sa na MS predstavil v roku 1977 vo Viedni pri rozpačitej premiére hráčov profiligy na podujatí. S kanadskou reprezentáciou obsadil až štvrté miesto, titul získal výber vtedajšej ČSSR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok