NHL: Washington na pokraji vyradenia, Crosbyho prvý bod

SITA
5.5.2016 09:09

Najlepší tím základnej časti NHL musí zvíťaziť trikrát po sebe, aby semifinále Východnej konferencie preň nebolo konečnou stanicou v tohtosezónnom play-off. Držiteľ Prezidentskej trofeje Washington viedol na Pittsburghom 1:0 na zápasy, ale v stredu na jeho ľade prehral 2:3 po predĺžení, čo bol už jeho tretí nezdar po sebe.

NHL: Washington na pokraji vyradenia, Crosbyho prvý bod
SITA/AP

Rozhodla tretia minúta predĺženia

Capitals budú v sobotu s nožom na krku odvracať vo svojom Verizon Center skorý koniec sezóny. "Vlani sme v semifinále viedli nad New Yorkom Rangers 3:1 na zápasy, ale napokon sme tú sériu prehrali. Musíme vyťažiť z tejto skúsenosti a otočiť to teraz v náš prospech. Myslím si, že tomuto tímu nechýba charakter," povedal podľa nhl.com kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin, ktorý vo štvrtom súboji vyšiel naprázdno.

Líder Penguins Sidney Crosby dosiahol svoj vôbec prvý bod v tejto sérii, keď asistoval pri vyrovnávajúcom góle na 1:1. O víťazstve "tučniakov" rozhodol už v tretej minúte predĺženia švédsky krídelník Patric Hörnqvist.

V konferenčnom finále len raz

"Všetko je to o tom, ako naložíte s príležitosťou. Dostali sme sa do pozície, že v zápase číslo päť to môžeme uzavrieť. Každý vie, že práve najbližší duel bude najnáročnejší. Čaká na nás najväčšia výzva, ale takto to chodí. Sme v takomto postavení a musíme s tým niečo spraviť," povedal Crosby.

Washington bol jediný raz v konferenčnom finále, a to ešte pred 18 rokmi, keď boli súčasťou kádra aj slovenskí útočníci Peter Bondra s Richardom Zedníkom. V rozhodujúcej sérii o Stanleyho pohár vtedy podľahol Detroitu hladko 0:4 na zápasy.

Semifinále play-off NHL

 

Pittsburgh - Washington 3:2 po predĺžení (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0) - stav série 3:1

Góly: 10. Daley (Hörnqvist, Crosby), 24. Matt Cullen (Kühnackl, Dumoulin), 63 Hörnqvist (Sheary, Dumoulin) - 3. Beagle (T. Wilson, Chorney), 37. Carlson (J. Williams)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok