Tomic v Madride "odvracal" mečbal rukoväťou rakety

TA3 ČTK
4.5.2016 17:50

Austrálsky tenista Bernard Tomic potvrdil na turnaji v Madride svoju kontroverznú povahu, pre ktorú získava často negatívnu publicitu. Dvadsaťtriročný hráč v utorňajšom stretnutí prvého kola "odvracal" mečbal Taliana Fabia Fogniniho raketou, ktorú držal rukoväťou dopredu.

Tomic prehrával 2:6, 4:5 a 0:40 a pri podaní svojho talianskeho súpera sa prakticky nepohol. Fognini esom ukončil zápas a postúpil do druhého kola.

Aktuálne dvadsiaty druhý hráč svetového rebríčka Tomic je svojim, miestami ľahostajným, prístupom povestný. V roku 2012 si po hladkej porážke s Andym Roddickom na US Open vyslúžil prezývku "Tomic the Tank Engine". Prezývka je variáciou na pôvodný názov populárneho detského seriálu "Vláčik Tomáš" - Thomas the Tank Engine, pričom "tanking" je zároveň anglický názov pre malú snahu či úmyslnú prehru.

Dvadsaťtriročný Tomic okrem iného drží rekord najrychlejšej prehry na turnajoch Masters potom, čo sa v Miami v roku 2014 nechal poraziť Fínom Jarkkom Nieminenom s výsledkom 0:6, 1:6 za 28 minút.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok