Premiérový zápas odohrajú Slováci proti výberu Maďarska

SITA
4.5.2016 14:50

Slovenská hokejová reprezentácia začne účinkovanie na tohtoročných majstrovstvách sveta v Rusku v sobotu proti výberu Maďarska. Po tomto stretnutí B-skupiny budú mať Slováci približne 28 hodín na oddych a v nedeľu nastúpia na duel proti Francúzsku.

Premiérový zápas odohrajú Slováci proti výberu Maďarska
SITA/Martin Medňanský ilustračné

Najnáročnejší súperi na koniec

Po dni voľna absolvujú naši hokejisti ďalšie dve stretnutia za dva dni. Sily si zmerajú s Nemcami a Bielorusmi. Najnáročnejší súperi čakajú na zverencov trénera Zdena Cígera vo víkendovom dvojboji proti úradujúcim majstrom sveta Kanaďanom a proti výberu Fínska. V posledný deň súťaženia v základných skupinách nastúpia proti Američanom.

Do štvrťfinále postúpia štyri najlepšie tímy zo základných skupín. V "áčku" v Moskve budú účinkovať Švédi, Rusi, Česi, Švajčiari, Lotyši, Dáni, Nóri a Kazachovia.

Rusko bude hostiť majstrovstvá tretíkrát

Rovnako ako na predchádzajúcich dvoch šampionátoch sa vyraďovacia fáza bude hrať "krížovým" spôsobom, a nie v rámci základných skupín. Stretnutie o zlato je na programe v nedeľu 22. mája v moskovskom Ľadovom paláci.

Rusko bude hostiť seniorské majstrovstvá sveta tretíkrát v histórii samostatnosti, v minulosti sa majstrovstvá v bývalom Sovietskom zväze konali štyrikrát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok