Noční vlci sa stretli v Bratislave, strážili ich desiatky policajtov

TA3 ČTK
4.5.2016 13:15

Do Bratislavy prišli motorkári z ruského klubu Noční vlci. Stretli sa na Slavíne pri pamätníku sovietskych vojakov z druhej svetovej vojny. Motorkárov po príchode do Bratislavy privítali stovky fanúšikov.

V dave aj Čarnogurský

Motorkári dorazili do Bratislavy z Brna. "V Česku sme nemali žiadne problémy, zato v Poľsku áno," povedal novinárom vodca motorkárskej kolóny Andrej Bobrovskij v reakcii na postup poľských úradov, ktoré niekoľkým motorkárom cez víkend zakázali vstup do Poľska.

V slovenskej metropole motorkári rovnako ako pri podobnej akcii vlani zamierili k pamätníku Slavín, ktorého súčasťou je aj vojenský cintorín s hrobmi 6845 vojakov Červenej armády. Vítalo ich tam niekoľko desiatok ľudí vrátane ruského veľvyslanca. Na Slavín dorazil tiež niekdajší ponovembrový československý vicepremiér Ján Čarnogurský.

Navštívia niekoľko miest

Zatiaľ čo pri podobnej akcii vlani motorkári zavítali len do Bratislavy, tentokrát majú v pláne zastávku hneď na niekoľkých miestach. Po Bratislave navštívia podľa programu tiež pamätník Karpatsko-duklianskej operácie na východnom Slovensku a múzeum SNP v Banskej Bystrici.

V piatok by sa mali presunúť do Rakúska a následne cez Prahu do Berlína. K ruským motorkárom sa pridali aj ich kolegovia zo Slovenska, ktorí chcú zorganizovať podobnú akciu pri príležitosti výročia Slovenského národného povstania, čo bolo protifašistické vystúpenie na konci druhej svetovej vojny. "V auguste a septembri sa bude konať ďalšie akcie. Obídeme 62 obcí na slovenskom na motorkách a v autách," povedal novinárom motorkár Matúš Alexa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok