Vedenia vlády sa prvý raz od operácie srdca ujal premiér Fico

TA3 TASR SITA
4.5.2016 10:52

Premiér Robert Fico niekoľko dní po svojom prepustení z Národného ústavu srdcovocievnych chorôb prišiel na Úrad vlády. Ujal sa tiež vedenia pravidelného stredajšieho rokovania kabinetu.

Medzi ministrov sa Fico vrátil potom, ako ho v nedeľu prepustili z Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave. Ako v nedeľu povedala hovorkyňa NÚSCH Dobroslava Krajačičová, premiéra prepustili do domáceho liečenia vzhľadom na priaznivý vývoj zdravotného stavu.

Premiér prepustenie do domácej liečby oznámil sám cez Facebook. "Dnes ma prepustili a čaká ma rehabilitácia," napísal Fico na svojom profile. Ako ďalej napísal, 16 dní mal možnosť z blízka sledovať prácu lekárov, zdravotných sestier a ostatných zdravotníckych pracovníkov v špičkovom ústave. Všetkým poďakoval za to, čo urobili pre neho a čo robia pre ostatných pacientov.

Ficovi operoval srdce 22. apríla prednosta a primár kardiochirurgie Michal Hulman s tímom. O aký zákrok išlo, oficiálne nepotvrdili. Premiér bol pre zdravotné problémy hospitalizovaný v NÚSCH od 14. apríla. V čase hospitalizácie viedol namiesto premiéra zasadnutia vlády jej podpredseda a minister vnútra Robert Kaliňák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok