Oklahoma vyrovnala, Cleveland sa ujal vedenia

SITA
3.5.2016 12:34

Basketbalisti Oklahomy sa otriasli zo sobotňajšej prehry o 32 bodov a v pondelňajšom druhom zápase semifinále Západnej konferencie NBA už zvíťazili na palubovke San Antonia 98:97.

Oklahoma vyrovnala, Cleveland sa ujal vedenia
SITA/AP

Spurs ťahali za kratší koniec pod svojimi košmi iba druhý raz v sezóne, a to napriek 41 bodom LaMarcusa Aldridgea - ako tím však mali iba 43-percentnú úspešnosť streľby z hry. Hostí potiahla tradičná dvojica Russell Westbrook, Kevin Durant (dokopy 57 bodov). Séria sa sťahuje na palubovku Thunder, tretí a štvrtý duel sú tam na programe 6. a 8. mája.

Cleveland vedený LeBronom Jamesom síce v druhom polčase prvého semifinále proti Atlante premárnil 18-bodový náskok, ale napokon triumfoval 104:93. Líder Cavaliers sa prezentoval 25 bodmi, 9 asistenciami, 7 doskokmi a 5 získanými loptami. Nezabudol vyzdvihnúť spoluhráča Tristana Thompsona, ktorý pod košom doskočil 14 lôpt, z nich sedem v útoku. "Čo Dennis Rodman svojho času robil pre Michaela Jordana a Chicago, to 'Tí-tí' robí pre náš tím. Vďaka nemu máme loptu ešte častejšie v rukách," povedal James.

Semifinále NBA - play off /na štyri víťazné zápasy/

Východná konferencia 
Cleveland - Atlanta 104:93 - stav série 1:0

Západná konferencia 
San Antonio - Oklahoma City 97:98 - stav série 1:1

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok