Noční vlci zverejnili plán cesty, prejdú aj slovenskými mestami

SITA
2.5.2016 16:44

Členovia ruského motorkárskeho klubu Noční vlci v rámci svojej cesty do Berlína pravdepodobne opäť zavítajú na Slovensko. Na sociálnych sieťach zverejnili plán cesty, podľa ktorého majú na územie Slovenska doraziť z Brna v stredu štvrtého mája v doobedňajších hodinách.

Noční vlci zverejnili plán cesty, prejdú aj slovenskými mestami
SITA/Ľudovít Vaniher

Na Slavíne aj v Banskej Bystrici

O 10:30 majú naplánované kladenie vencov na bratislavskom Slavíne. Následne podľa plánu vyrazia na cestu do Svidníka, kde majú o 19:30 položiť vence pri miestnom pamätníku Červenej armády. Nasledujúci deň, piateho mája majú o 8:00 vyraziť zo Svidníka do Banskej Bystrice, kde majú o 12:00 naplánované kladenie vencov a tiež návštevu múzea SNP.

slavin_0a000002-6786-65a6.jpg

V ten deň majú motorkári tiež navštíviť pamätník na Jankovom vŕšku a tiež múzeum Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka v Uhrovci, pričom vo večerných hodinách by mali doraziť do Turčianskych Teplíc. V piatok šiesteho mája majú podľa plánu o 8:00 vyraziť z Turčianskych Teplíc opätovne do Bratislavy, kde majú o 11:00 naplánovanú návštevu veľvyslanectva Ruskej federácie. O 13:00 by potom mali vyraziť na cestu do Viedne. Je pravdepodobné, že ruských motorkárov budú pri ceste sprevádzať aj kolegovia z iných krajín, vrátene domácich slovenských motorkárov.

Kontroverzný klub

Rovnako ako uplynulý rok si motorkári z klubu Noční vlci chcú jazdou z Moskvy do Berlína pripomenúť porážku nacistického Nemecka v roku 1945. Šéf klubu Aleksandr Zaldostanov, známy ako Chirurg, je osobným priateľom ruského prezidenta Vladimíra Putina a vzťahujú sa na neho protiruské sankcie prijaté USA a Kanadou.

Klub Noční vlci je známy ruským nacionalizmom a otvorene podporoval napríklad anexiu Krymu Ruskom a následné proruské povstanie na východe Ukrajiny. Jeho členovia sa tiež hlásia k pravoslávnej viere, čo ich podľa vlastných slov odlišuje od ostatných motorkárskych klubov, ktoré sú zapletené v kriminálnych aktivitách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok