Skalica prehrala doma s Myjavou, rozhodol gól v nadstavenom čase

TASR
1.5.2016 18:50

Zápas sa začal netradične striedaním asistentky hlavného rozhodcu, krátko po jeho otvorení si Mária Súkeníková nešťastne privodila svalové zranenie a nahradiť ju musel štvrtý rozhodca.

Skalica prehrala doma s Myjavou, rozhodol gól v nadstavenom čase
SITA/Martin Medňanský

Skóre otvoril Sládek

V 17. minúte po faule Hlinku Myjavčania šikovne rozohrali priamy kop, na ktorý obrana domácich vôbec nezareagovala a Sládek otvoril gólový účet zápasu. Hral sa obojstranne bojovný futbal, ale finálna fáza mužstvám nevychádzala. U hostí pútala pozornosť krídelná aktivita agilného Daniela, ktorý dobrým pohybom robil vrásky na čele skalickej obrany.

Za domácich hlavičkou mieril vedľa Jakubek, potom sa Piroska snažil neúspešne napodobniť myjavskú exekúciu gólového priameho kopu a o chvíľu pekne vyslal do šance Záhumenského. Ten však netrafil a podobne dopadol v dobrej pozícii Neoveský. Pred prestávkou sa ešte bombou z 20 metrov odprezentoval Hlinka, Hruškovu bránu ale tesne minul.

Rozhodol Duga

Hneď v úvode druhého dejstva nadviazal na aktivitu z prvého polčasu Daniel, drzo vnikol do šestnástky, ale jeho spätná prihrávka adresáta nenašla. Následne ten istý hráč pohrozil po chybnej rozohrávke Dobrotku.

Skaličania udreli v 55. minúte – Šebestovu tečovanú strelu Hruška neudržal a dobre postavený Jakubek už nemal problém skórovať. Tento moment zapôsobil na domácich ako povzbudivý elixír a dobrým pohybom si začali vytvárať šance.

V 65. minúte zakončoval v šestnástke Šebesta, o minútu neskôr Hruška zachránil po strele Pirosku. V 71. minúte sa rútil sám na brankára Masaryk, zoči voči Hruškovi ale nepochodil. Skalica v týchto momentoch na ihrisku dominovala, Masaryk po strele Hlinku aj rozvlnil sieť, s čím ale nesúhlasil asistent hlavného rozhodcu, ktorý ukázal jeho postavenie mimo hry.

Kalich horkosti si domáci MFK vypil do dna na konci zápasu - Piroska krásne našiel Ulricha, ten z voleja opečiatkoval žrď a v nadstavenom čase do otvorenej obrany vbehol Daniel, ktorý ponúkol gól do prázdnej brány Dugovi.

MFK Skalica - Spartak Myjava 1:2 (0:1) - hralo sa v Senici
Góly: 55. Jakubek - 17. P. Sládek, 90.+ Duga, ŽK: 24. Záhumenský, 80. Duga, 90.+ Ľ. Ulrich - 45+ P. Masaryk - 32. Ostojič, rozhodovali: Chmura - Súkeníková (Špaček), Hrmo

Zostavy:
Skalica: Krnáč - Hlavatovič, Dobrotka, D. Hudák, Záhumenský - Šebesta (73. Ľ. Ulrich), Marek Hlinka, Neoveský (85. Čermák), Piroska - Jakubek, P. Masaryk
Myjava: Matúš Hruška - Beňo, Marček, Ostojič, Machovec - Bílovský, T. Kóňa, Š. Pekár (77. Duga) - E. Daniel, Škutka (88. Černáček), P. Sládek (69. Ľ. Kolár)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok