Českí hudobníci sa vlámali do reštaurácie, skončili na záchytke

SITA Youtube
1.5.2016 17:08

Členovia českej kapely Mig 21 sa po štvrtkovom koncerte v Havířove pod vplyvom alkoholu vlámali do reštaurácie, odkiaľ ich privolaná polícia odviezla na záchytku a ráno museli absolvovať výsluch. Spôsobené škody už majiteľovi reštaurácie uhradili.

Českí hudobníci sa vlámali do reštaurácie, skončili na záchytke
ČTK/Vostárek Josef

Skupina na čele so spevákom a hercom Jiřím Macháčkom hrala vo štvrtok večer v havířovskom klube Stolárna, pričom po koncerte hudobníci odišli do miestneho penziónu, kde boli ubytovaní. Jeden z členov však mal v ten deň narodeniny, ktoré chcela kapela osláviť v reštaurácii pri penzióne, tá však bola zavretá. Hudobníci sa do nej preto vlámali a začali sa sami obsluhovať. Reštaurácia však bola napojená na alarm, ktorý upozornil majiteľa aj políciu.

"V piatok nadránom vyrazili policajti na základe oznámenia o údajnom vlámaní do objektu. Na mieste zistili, že šesť mužov vniklo násilím bez vedomia majiteľa do priestorov reštaurácie. Všetci boli na mieste zadržaní," uviedla pre Moravskoslezský deník hovorkyňa miestnej polície Daniela Vlčková. Hudobníkov následne previezli na záchytku v Karvinej, kde vytriezveli. Potom ich na polícii vypočuli, pričom voči nim vzniesli obvinenia zo spáchania prečinu krádeže a poškodzovania cudzieho majetku.

Skupina Mig 21 vznikla v roku 1998, pričom jej členmi sú okrem spomínaného Macháčka aj Jan Hladík (bicie), Tomáš Polák (gitara), Pavel Hrdlička (trubka, klávesy) a Adam Stivín (basgitara). Na konte majú štúdiovky Snadné je žít (2001), Udělalo se nám jasno (2002), Pop Pop Pop (2004), Mig 21 & Lelek Orchestra - Naživo (2009), Album (2014) a výberovku Best Of (2006).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok