Slováci na záver prípravy zdolali Dánov, Cíger vyradil z tímu štyroch hráčov

SITA TA3
30.4.2016 19:27

Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila nad Dánskom 3:1 v prípravnom zápase v Bratislave v seriáli Euro Hockey Challenge. Pre obe mužstvá to bola generálka na majstrovstvá sveta, ktoré sa v piatok 6. mája začnú v ruských mestách Moskva a Petrohrad.

Jedenásty triumf

Zverenci Zdena Cígera začali dobre, už v závere prvej minúty otvoril skóre Libor Hudáček a o ďalších 17 sekúnd sa do streleckej listiny zapísal aj Vladimír Dravecký. Tretí zásah pridal v 7. min obranca Andrej Meszároš. Dánom sa podarilo skorigovať v 31. min zásluhou Mortena Greena. Od tohto okamihu sa už stav nezmenil.

V pätnástom vzájomnom súboji s Dánmi si Slováci pripísali jedenásty triumf, piaty za sebou. Rovnakého súpera zdolali aj vo štvrtok v Skalici (4:3 po predĺžení). 

Euro Hockey Challenge - Bratislava: 
Slovensko - Dánsko 3:1 (3:0, 0:1, 0:0)
Góly: 1. L. Hudáček (Viedenský), 2. Dravecký (T. Marcinko, J. Mikuš), 7. Meszároš (Réway, Daňo) - 31. M. Green (Christensen) 
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, J. Konc - Tvrdoň, Výleta (všetci SR), 8247 divákov 

Zostavy:
Slovensko: Konrád - Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, J. Mikuš, Švarný, Jaroš - M. Bakoš, Réway, Daňo - Jurčo, Viedenský, L. Hudáček - Dravecký, T. Marcinko, M. Bartánus - T. Hrnka, A. Šťastný, Lušňák 
Dánsko: Dahm - Nicolas Jensen, J. Jensen, M. Lauridsen, Lassen, D. Nielsen, O. Lauridsen, Mads Bödker - Hansen, Aagaard, Ehlers - Niclas Jensen, M. Madsen, Storm - Christensen, M. Green, Bjorkstrand - Bau Hansen, Starkov, Poulsen

Daňo nepremenil trestné strieľanie

Lepší začiatok stretnutia si Slováci ani nemohli želať - v závere úvodnej minúty sa k puku dostal na ľavej strane L. Hudáček a nedal Dahmovi šancu - 1:0. O 17 sekúnd neskôr už tím SR viedol 2:0, z pravého kruhu pohotovo vypálil Dravecký.

Zverenci Cígera mali na ľade veľkú prevahu a v 7. min ju korunovali tretím gólom - Réway "vyzval" Meszároša a jeho príklep skončil za Dahmom. Aj v ďalšom priebehu úvodnej časti mali Slováci niekoľko príležitostí, ale skóre sa už nezmenilo.

Prevahu mala slovenská reprezentácia tiež v druhej tretine, no skórovať sa im nepodarilo ani v početnej výhode. Boli to Dáni, ktorí v 31. min zakombinovali v útočnom pásme a pokus Christensena usmernil za Konrádov chrbát M. Green - 3:1. Pred druhou prestávkou nepochodil na jednej strane Viedenský, na opačnej Niclas Jensen.

Tretie dejstvo prinieslo niekoľko šancí na oboch stranách, ale brankári z nich neinkasovali. Konrád v 48. min previedol niekoľko kvalitných zákrokov v rýchlom slede. V 53. min Marko Daňo nepremenil trestné strieľanie, keď ho predtým fauloval Nicolas Jensen. V závere pri power-play súpera nezakončil presne do prázdnej bránky Jurčo.

Na MS bez Jánošíka, Kotvana, Kozáka a Hlinku

Obrancov Adama Jánošíka, Oldřicha Kotvana, Lukáša Kozáka a útočníka Michala Hlinku vyradil tréner Zdeno Cíger z kádra slovenskej hokejovej reprezentácie pred májovými majstrovstvami sveta v Rusku.

Na svetový šampionát pocestuje trio brankárov, osem obrancov a štrnásť útočníkov. Spomenuté kvarteto nehralo v súboji proti Dánom.

Nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie na májové majstrovstvá sveta v Rusku:
Brankári: Július Hudáček (Örebro HK, Švéd.), Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR), Samuel Baroš (HKM Zvolen)
Obrancovia: Dominik Graňák (Rögle BK, Švéd.), Christián Jaroš (Lulea HF, Švéd.), Andrej Meszároš (Sibir Novosibirsk, KHL/Rus.), Michal Sersen, Ivan Švarný (obaja Slovan Bratislava, KHL), Andrej Sekera (Edmonton Oilers, NHL/Kan.), Martin Marinčin (Toronto Maple Leafs, NHL/Kan.) Juraj Mikuš (HC Sparta Praha, ČR)
Útočníci: Marek Bartánus, Tomáš Hrnka (obaja HC Košice), Peter Cehlárik (Lulea HF, Švéd.), Marko Daňo (Winnipeg Jets, NHL/Kan.), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR), Libor Hudáček (Örebro HK, Švéd.), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všetci Slovan Bratislava, KHL), Tomáš Marcinko (HC Dynamo Pardubice, ČR), Martin Réway (HC Fribourg-Gottéron, Švaj.), Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec, ČR), Tomáš Jurčo (Detroit Red Wings, NHL/USA)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok