Ficov stav sa zlepšuje, no o ukončení hospitalizácie zatiaľ nerozhodli

TASR
30.4.2016 15:48

Hospitalizácia predsedu vlády Roberta Fica v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave pokračuje aj počas tohto víkendu. Potvrdila to hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová.

Ficov stav sa zlepšuje, no o ukončení hospitalizácie zatiaľ nerozhodli
SITA/Jozef Jakubčo

Podpísal aj zákon

Zdravotný stav premiéra sa podľa nej zlepšuje. "Je to lepšie a lepšie. Napreduje to tým správnym smerom," uviedla. Dátum prepustenia z nemocnice nebol stanovený, rozhodne o tom ošetrujúci lekár. Ústav bude o tom verejnosť informovať, uviedla Krajačičová.

Na rokovaní vlády premiéra aj v piatok zastupoval podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák. Novinárom povedal, že Fico vykonáva svoj úrad z nemocničného lôžka. "Napríklad podpísal už prvý zákon prijatý touto vládou,"" informoval Kaliňák. "Veľkú časť tých aktivít premiér robí, rozhoduje," doplnil.

Hospitalizovaný je od 14. apríla

Bližšie informácie o Ficovi na jeho žiadosť a rodiny ústav neposkytuje. Stanovisko plánuje poslať po ukončení hospitalizácie. Šéfa kabinetu potom čaká povinná rehabilitácia.

Ficovi operoval srdce minulý týždeň prednosta a primár kardiochirurgie Michal Hulman s tímom. O aký zákrok išlo, oficiálne nepotvrdili. Premiér je pre zdravotné problémy hospitalizovaný od 14. apríla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok