Trenčania otočili zápas so Slovanom a stali sa víťazmi Slovnaft Cupu

TA3 TASR SITA
29.4.2016 22:32

Futbalisti AS Trenčín zotrvali na tróne slovenskej pohárovej súťaže. Vo finálovom stretnutí Slovnaft Cupu 2015/2016 v trnavskej City Arene pokorili hráčov ŠK Slovan Bratislava 3:1 a dosiahli druhé celkové prvenstvo pod týmto klubovým názvom.

Trenčania otočili zápas so Slovanom a stali sa víťazmi Slovnaft Cupu
SITA/Ivan Kopčáni

Prvý polčas bez gólu

V 3. min sa Bero pokúšal uvoľniť v pokutovom území Slovana, ale neprebojoval sa k zakončeniu. O päť minút Zreľák prihral Kubíkovi, jeho pokus zblokovali Trenčania na rohový kop. Na konci úvodnej desaťminútovky zaváhal Skovajsa, k lopte sa dostal Zreľák, posunul ju opäť Kubíkovi, ten však minul.

V 14. min Milinkovič ľavačkou preveril pozornosť Šemrinca. Na opačnej strane Koolwijk oblúčikom našiel Bera, ktorý volejom z ťažkej pozície netrafil bránku. Mucha podstúpil krátke ošetrenie po mikrosúboji s Gubom.

Po rohu z druhej vlny nebezpečne vystrelil Skovajsa. Hlavný rozhodca Sedlák v 26. min prerušil stretnutie, zapríčinili to fanúšikovia "belasých", ktorí zo svojho vyhradeného sektora zahádzali okolie Muchovej bránky zábavnou pyrotechnikou. Štadión Antona Malatinského sa zahalil do dymu, no zakrátko sa už pokračovalo v hre.

Naspäť do tempa sa rýchlejšie dostali Trenčania: Van Kessel priťukol Berovi, jeho pokus zastavila až žrď Slovana. Neskôr Zreľák v dobrej príležitosti nepreloboval Šemrinca, nedotiahol ani ďalšiu svoju ofenzívnu akciu. V závere prvého dejstva Saláta hlavičkoval vedľa, bodku dala nepresná strela Vitteka.

ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín 1:3 (0:0) - hralo sa v Trnave
Góly: 53. Zreľák - 86. a 90.+ Van Kessel, 78. Maierhofer, ŽK: 80. Pliatsikas (Slovan), rozhodovali: Sedlák - Vorel, Chládek, 8547 divákov

Zostavy:
Slovan: Mucha - Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Podaný - Scott (90.+ V. Savičevič), De Kamps - Milinkovič (84. Crnkič), F. Kubík, Zreľák - Vittek
Trenčín: Šemrinec - M. Šulek, Kleščík, Skovajsa, Madu Kingsley - Koolwijk (90. Lawrence) - Van Kessel, Bero, Rabiu, Kalu (66. Maierhofer) - Guba (66. Schet)

Ševela: Verím, že trofej je v správnych rukách

Po návrate z kabín Milinkovič nespracoval loptu v bezprostrednej blízkosti trenčianskej svätyne. Potom však Kubík vysunul Zreľáka, ktorý v 53. min rutinérsky obišiel aj Šemrinca a skóroval do prázdnej bránky - 1:0 pre Slovan. O desať minút sa o odpoveď snažil Guba, no nedôrazným zakončením neohrozil Muchu. Vzápätí unikol Vittek, ale zo spoločného prieniku s Kubíkom do hĺbky polovice AS vyťažil iba roh. K prvej zmene v zostave sa po vyše hodine hry odhodlal tréner obhajcu Ševela.

Ten naraz vymenil dokonca dvojicu zverencov - prišli Schet s Maierhoferom. Práve rakúsky dlháň bol motorom zvýšenej aktivity Trenčanov: najprv hlavou sklopil loptu pre Bera, ten volejom vypálil nad. V 78. min zakončil Maierhofer už sám a zblízka nedal Muchovi šancu - 1:1. Pozoruhodné je, že v takomto vybičovanom dueli sa prvýkrát žltá karta ťahala až desať minút pred koncom riadneho hracieho času, videl ju bratislavský obranca Pliatsikas.

Ten istý futbalista takmer hlavičkou dal vlastný gól. Z následného rohového kopu už Slovan inkasoval: v 86. min za Muchov chrbát loptu pretlačil Van Kessel - 2:1 pre Trenčín. Triumf AS v pomere 3:1 spečatil v nadstavenom čase svojím druhým zásahom v zápase Van Kessel, skóroval po tom, ako "belasí" nevyužili hru vabank a Mucha sa nestihol vrátiť na čiaru.


Nikodimos Papavasiliou (tréner Slovana): "Je to pre nás veľmi veľké sklamanie. Myslím si, že sme kontrolovali zápas. Nanešťastie, nedokázali sme po inkasovanom góle zareagovať. Som veľmi hrdý na našich hráčov aj fanúšikov. Musíme teraz každý deň bojovať o titul v lige, tento zápas je už za nami."

Martin Ševela (tréner Trenčína): "Futbal sa hrá 90 minút, hovoril som chalanom, aby boli trpezliví, že šance prídu. Som rád, že sa nám podarilo otočiť zápas proti kvalitnému súperovi. Verím, že trofej je v správnych rukách, určite sme boli o kúsok lepší ako súper. Tímovosť sa dnes prejavila, chlapci šli na dno svojich síl a priklonila sa ku nám šťastena. Veľké víťazstvá sa rodia z veľkých príležitostí, dnes sme jednu takú využili. Veľká oslava nebude, potrebujeme ešte prísť na koniec druhej cesty - tej v lige. Musíme byť pokorní."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok