Kližana trápi zranenie nohy. Hrozí, že vynechá Roland Garros

TASR
29.4.2016 08:49

Slovenský tenista Martin Kližan stále laboruje so zranenou nohou a hrozí mu, že vynechá druhý grandslamový turnaj roka Roland Garros. V rozhovore pre denník Šport to uviedol Kližanov mediálny manažér Jozef Korbel.

Kližana trápi zranenie nohy. Hrozí, že vynechá Roland Garros
SITA/AP

Kližan nútene pauzuje od marca, keď na turnaji ATP Masters 1000 v kalifornskom Indian Wells skrečoval zápas proti Španielovi Fernandovi Verdascovi. Lekári mu diagnostikovali plantárnu fascitídu. Ide o väzivový pruh na spodine nohy, ktorý spája pätovú kosť.

"Martin chodí po lekároch, vypočul si viac názorov, skúša všetko možné. Aj vo štvrtok absolvoval vyšetrenia. Noha mu však stále nedovoľuje trénovať a minimálne najbližšie dva týždne sa to ani nezmení. Robí aspoň to, čo môže. Pravidelne pláva a posilňuje hornú časť tela," povedal pre Šport Korbel.

Roland Garros je Kližanov najobľúbenejší grandslamový turnaj, nad jeho účasťou na parížskej antuke však visí veľký otáznik. "Bohužiaľ, jeho štart v Paríži je vážne ohrozený. Verím, že sa dovtedy vráti na kurty, no bude to po dvojmesačnej pauze bez tréningu. Nebude ľahké dobehnúť tento výpadok. Martina táto situácia veľmi mrzí, pred zranením bol vo výbornej forme. Žiaľ, aj to prináša šport," dodal Korbel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok