Štiavnickú pôrodnicu nahradí záchranka, mamičkám to musí stačiť

TA3 TASR
29.4.2016 08:27

Zrušenú pôrodnicu v Banskej Štiavnici má nahradiť budúcim mamičkám v prípade potreby záchranka s lekárom. V súčasnosti v regióne pôsobia dve záchranky bez lekára. Minister zdravotníctva Tomáš Drucker potvrdil, že jedna z nich by sa do letných prázdnin mala zmeniť na rýchlu lekársku pomoc.

V jednej sanitke by tak bol vždy v prípade potreby lekár. Pre mamičky je tiež k dispozícii pôrodnica v Žiari nad Hronom. Zriadenie rýchlej lekárskej pomoci žiadali od šéfa rezortu aj zástupcovia občianskej iniciatívy Právo na zdravotnú starostlivosť v regiónoch, ktorá stojí za petíciou ohľadne jej urýchleného zriadenia.

Spoločnosť Svet zdravia, ktorá banskoštiavnickú nemocnicu vlastní, presunula miestne gynekologicko-pôrodnícke oddelenie do nemocnice v Žiari nad Hronom. Dôvodom má byť fakt, že oddelenie stratilo multiodborovú podporu pri riešení závažných stavov.

Nemocnica v súčasnosti neprevádzkuje žiadne oddelenie, ktoré by poskytovalo urgentnú alebo akútnu zdravotnú starostlivosť. Minister priblížil, že v zrušenej pôrodnici sa vlani narodilo 489 detí. Z toho iba 68 boli Banskoštiavničania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok