Pri dopravnej nehode vo Švédsku zahynuli 4 členovia britskej kapely

TA3 TASR
14.2.2016 16:30

Auto s piatimi Britmi sa v Štokholme zrútilo z cesty do rieky. Pád z 25-metrovej výšky nikto z nich neprežil. Obeťami sú podľa britských médií štyria členovia mužskej hudobnej skupiny Viola Beach a ich manažér.

Ministerstvo smrť potvrdilo

Všetci štyria členovia britskej indie skupiny Viola Beach a ich manažér zahynuli v sobotu pri automobilovej nehode neďaleko švédskeho Štokholmu, informuje britská stanica BBC. Pri incidente auto s príslušníkmi tejto hudobnej skupiny prerazilo zábrany na moste a zrútilo sa z výšky viac než 25 metrov do kanála.

Hovorca štokholmskej polície Martin Bergholm pre agentúru AP uviedol, že obeťami autonehody boli piati Briti vo veku 20-35 rokov. Ich auto podľa neho prerazilo barikády mosta, ktorý bol v tom čase otvorený na prejazd lodí. Príčinu nehody ani totožnosť obetí viac nešpecifikoval. Cesta bola podľa neho v tom čase klzká a už sa stmievalo.

"Môžeme potvrdiť, že pri dopravnej nehode vo Švédsku zomreli piati britskí občania," uviedlo britské ministerstvo zahraničných vecí, ktoré cituje BBC.

Skupina Viola Beach z mesta Warrington v severozápadnom Anglicku zvykla na turné sprevádzať väčšie hudobné formácie a podľa britskej rozhlasovej stanice BBC boli "mimoriadne sľubným" zoskupením. Skupina v piatok koncertovala na švédskom hudobnom festivale.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok