Násilie v Izraeli neutícha, vojaci zastrelili Palestínčanku

TASR
13.2.2016 15:33

Palestínska žena zatočila na izraelského vojaka v meste Hebron. Na mieste ju zastrelili.

Násilie v Izraeli neutícha, vojaci zastrelili Palestínčanku
SITA/AP

Pokúsil sa ju zastaviť

Palestínčanka vyzbrojená nožom napadla a zranila izraelského vojaka na stráži v blízkosti miesta posvätného pre židovských i moslimských veriacich v meste Hebron v Predjordánsku. Na útok zareagovali ďalší izraelskí vojaci a ženu zastrelili, napísala agentúra AP.

Útočníčku sa ešte predtým pokúsil zastaviť okoloidúci Palestínčan, ktorý pri incidente utrpel vážnejšie zranenia a museli ho hospitalizovať. Izraelský vojak vyviazol s ľahkým zranením.

Incident sa odohral v meste Hebron, ktoré je v uplynulých piatich mesiacoch dejiskom takmer denných stretov medzi izraelskými poriadkovými silami a Palestínčanmi.

V meste žije v prísne stráženej enkláve približne 850 židovských osadníkov. Počet palestínskych obyvateľov tohto najväčšieho mesta v Predjordánsku sa odhaduje na 175.000-250.000.

Izrael obsadil územie Predjordánska, pričlenené predtým k Jordánsku, počas vojny v roku 1967. Palestínčania si toto územie nárokujú ako časť svojho budúceho štátu. Väčšina medzinárodného spoločenstva považuje izraelské osady na tomto území za nezákonné a nelegitímne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok