Hlina zorganizoval protest pred centrálou Smeru

SITA
12.2.2016 00:28

Vyše stovka ľudí vrátane zdravotných sestier prišla podvečer vyjadriť svoj protest so stavom slovenského zdravotníctva k centrále vládnej strany Smer-SD v Bratislave.

Hlina zorganizoval protest pred centrálou Smeru
SITA/Marko Erd

Toaletný papier

Protest zorganizoval opozičný poslanec Alojz Hlina, ktorý vyzýval ľudí, aby si na protest so stavom slovenského zdravotníctva priniesli aj rolku toaletného papiera. Ten účastníci protestu nakoniec nepoužili. Urobia tak až o týždeň, kedy Hlinaplánuje akciu zopakovať.

Vyzval ľudí, aby túto informáciu šírili ďalej. Podľa jeho informácií totiž zatiaľ pošta letáky o proteste, za ktoré zaplatil, nedoručila ľudom. „Doručujú 'zvratky', nie letáky o proteste,“ ozvalo sa z davu protestujúcich k tejto informácii. Na Slovensku zatiaľ nikto nemôže nikomu zakázať pokojne položiť k budove rolku toaletného papiera, vyzval ľudí k budúcotýždňovej aktivite Hlina.

„Súmračná 25 je to správne miesto na vyjadrenie nesúhlasu,“ vyhlásil. V uliciach v bratislavskom Ružinove, kde je centrála Smeru, už hodinu pred protestom hliadkovalo viacero štátnych aj mestských policajtov. Pohybovali sa aj pri domoch pri centrále, kde bolo zaparkovaných viacero policajných áut.

987_0a000002-b60f-44b6.jpg

Krajina krčmových hrdinov

Hlina ako muž na proteste poďakoval ženám – zdravotným sestrám a učiteľkám, ktoré teraz v krajine prebrali iniciatívu, narovnali chrbty a rozhodli sa vyjadriť svoj názor. Je to smutná vizitka pre nás mužov, že teraz protestujú prevažne ženy.

Je čas od nich prevziať štafetu, vyhlásil opozičný politik. Sme krajina krčmových hrdinov a ženy stihnú navariť, naučiť sa s deťmi a ešte ísť aj na protest, dodal. Priznal, že na Slovensku sa ľahšie posunie Lomničák o meter, ako sa niečo zmení. Je to o mravčej práci, každý chrám sa skladá z tehličiek a každá veľká lavína vznikne z malej snehovej gule, vyhlásil.

Na proteste boli aj zdravotné sestry z Prešova, Žiliny a Trnavy. Ich šéfka Iveta Lazorová uviedla, že tieto ženy sú nezamestnané, lebo zdvihli hlavu a povedali, že v takom zdravotníctve, ako je na Slovensku, nie sú ochotné pracovať. Vydržali podľa nej dva mesiace eštebáckych praktík, zažili šikanu, opľúvanie a vyhrážky za to, že poukázali na zlý stav v zdravotníctve.

„Slovenské zdravotníctvo nemá dostatok sestier a nebude ich mať, ak nepríde k zmene,“ zdôraznila Lazorová. Sme hrdé sestry, odkázali premiérovi Roberovi Ficovi sestričky pri jeho straníckej centrále.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok