Pri nehode vo Francúzsku prišlo o život šesť detí, ide o druhý prípad za dva dni

TA3 SITA
11.2.2016 13:52

Na západe Francúzska sa zrazil mikrobus s kamiónom. Pri nehode prišlo o život najmenej šesť ľudí. Ďalší traja vrátane šoféra mikrobusu utrpeli vážne zranenia. Všetky obete boli neplnoleté.

Šesť žiakov zahynulo v centre západofrancúzskeho mesta Rochefort pri zrážke školského autobusu a nákladného auta. Dve osoby utrpeli pri nehode vážne zranenia, nie sú však v ohrození života, informoval denník Le Figaro s odvolaním sa na predstaviteľov departementu Charente-Maritime. Školský autobus, smerujúci z obce Oléron do mestečka Surgeres, viezol celkom 15 detí; zvyšní žiaci vyviazli z nehody bez zranení.

Podľa doterajších zistení sa so zatiaľ neznámych príčin uvoľnila bočnica idúceho 13-tonového nákladného auta, ktorá v 90-stupňovom uhle narazila do boku autobusu a celý ho zdemolovala. Ide o druhú vážnu nehodu školského autobusu vo Francúzsku v priebehu dvoch dní. V stredu prišli v regióne Doubs na východe krajiny o život dvaja tínedžeri a štyria utrpeli ľahké zranenia, kde ich autobus z neznámych dôvodov zišiel zo zasneženej cesty a prevrátil sa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok