Ruského opozičného predáka Kasjanova napadla skupina Čečencov

ČTK
10.2.2016 08:59

Skupina údajne čečenských útočníkov v moskovskej reštaurácii napadla jedného z ruských opozičných vodcov, bývalého premiéra Michaila Kasjanova. Útok sa podľa médií obišiel bez zranení, Čečenci sa politikovi vyhrážali a hodili mu do tváre tortu. Policajti útočníkov nechytili.

Ruského opozičného predáka Kasjanova napadla skupina Čečencov
SITA/AP

Očití svedkovia vypovedali, že najmenej dvaja muži "kaukazského vzhľadu" kričali na Kasjanova čečenským jazykom, že s ním "skoncujú". Dav ďalších dvadsiatich Čečencov údajne čakal pred reštauráciou, vzdialili sa až pred príchodom polície. Kasjanov je presvedčený, že útok bol reakciou na jeho činnosť vo vedení opozičnej liberálnej strany Parnas.

Čečenský vodca Ramzan Kadyrov nedávno na svojom účte v sociálnej sieti Instagram zverejnil neskrývanú vyhrážku fyzickej likvidácie Kasjanova a jeho politického druha Vladimira Kara-Mürza. Kasjanov tam bol vyobrazený na muške zameriavacieho ďalekohľadu ostreľovača. Keď správcovia Instagramu obrázok odstránili, Kadyrov ich obvinil z cenzúry.

V minulých dňoch Kadyrov na Instagrame zverejnil svoju vlastnú fotografiu s puškou. Pod snímkou ​​umiestnil nápis "Kto nepochopil, pochopí".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok