Zrážka vlakov v Bavorsku má desať obetí, nikoho už vraj nehľadajú

TA3 ČTK
10.2.2016 08:40

Čelná zrážka vlakov v Bavorsku si vyžiadala desať obetí. Bilancia je konečná a nikoho ďalšieho už nehľadajú, uviedol hovorca policajného riaditeľstva v Rosenheime. Podľa neho tiež nikto z asi 80 zranených nie je v ohrození života. Nehoda bola najhorším železničným nešťastím v Bavorsku za viac ako 40 rokov.

Hovorca policajného riaditeľstva v Rosenheime oznámil DPA, že informácia o nájdení a vyprostení ďalšej obete z trosiek nie je pravdivá. "Desať mŕtvych, žiadne zvýšenie sa už neočakáva, žiadna nezvestná osoba, vyšetrovanie kriminálnej polície pokračuje," uviedlo policajné riaditeľstvo na twitteri.

Záchranári na mieste však podľa DPA predpokladajú, že sa v troskách nachádza ešte jedna osoba a nie je nažive. Práve záchranári informovali o nájdení tela nezvestného.

Nehoda sa stala pri mestečku Bad Aibling asi 50 kilometrov juhovýchodne od Mníchova, a to na lokálnej trati medzi Holzkirchenom a Rosenheimom. Niekoľko vagónov sa po náraze vykoľajilo.

Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa. Podľa zdroja agentúry DPA sa ale na základe prvých výsledkov vyšetrovania zdá pravdepodobné, že išlo o ľudské zlyhanie. Kto konkrétne by mohol byť za tragédiu zodpovedný, ale jasné nie je.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok