Vo vlakoch a autobusoch RegioJetu opäť hľadali bombu

TA3 TASR
10.2.2016 00:27

Prevádzku viacerých vlakov a autobusov spoločnosti RegioJet v Česku narušila anonymná hrozba bombového útoku. Týkala sa dvoch autobusových a štyroch vlakových liniek. Spoje rovnakého prepravcu sa pritom terčom podobnej hrozby stali iba nedávno.

Polícia cestujúcich evakuovala

Prevádzku viacerých vlakov a autobusov spoločnosti RegioJet popoludní opäť narušila anonymná hrozba bombového útoku. Spoje rovnakého prepravcu, ako aj spoločnosti Leo Express sa terčom podobnej hrozby stali iba nedávno, 1. februára.

Česká polícia vtedy zastavila vlaky, evakuovala cestujúcich a následne detailne prehľadala priestory, v ktorých by sa mohla nachádzať nálož, čo viedlo k omeškaniu vlakov smerujúcich aj na Slovensko. Hrozba sa týkala dvoch autobusových a štyroch vlakových liniek smerujúcich krížom cez ČR.

Kontroly vlakov pyrotechnikmi prebiehali v staniciach v Hraniciach na Morave, Grygove, Českej Třebovej, ale aj v Prahe. Autobusy už kontrolami prešli bez nálezu čohokoľvek podozrivého, uviedol pre internetový server iDNES.cz policajný hovorca Jozef Bocán.

Hrozbu preverili aj u nás

Aj slovenskí policajti preverovali bombovú hrozbu vo vlakoch a v autobusoch súkromného dopravcu. Na tú ich upozornili českí kolegovia krátko po 17.30 h, informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

"Ihneď po prijatí oznámenia boli zo strany polície v priestoroch železničnej a autobusovej stanice v Bratislave, ako aj v jej okolí, vykonané všetky potrebné úkony, ktoré pravdivosť uvedeného oznámenia nepotvrdili," uviedla Mihalíková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok