Počasie sa výrazne zmení, napadnúť môže až pol metra snehu

TA3 TASR
9.2.2016 10:59

Intenzívne zrážky v nižších polohách či desiatky centimetrov snehu vo vyšších. Aj takéto počasie predpokladajú meteorológovia na veľkej časti Slovenska.

Počasie sa výrazne zmení, napadnúť môže až pol metra snehu
SITA

Na viacerých miestach Slovenska sa rozosneží a rozprší. Slovenský hydrometeorologický ústav očakáva od utorňajšej polnoci do štvrtka rána na Slovensku intenzívne zrážky, informoval hovorca SHMÚ Ivan Garčár.      

"V polohách nad 900 m, a to najmä na strednom Slovensku, napadne miestami 25 až 50 cm snehu," uviedol meteorológ SHMÚ Pavol Beránek. Podľa jeho slov bude situácia nebezpečná najmä na horských priechodoch. Ojedinele sa budú tvoriť aj snehové jazyky a záveje.

"Počas uvedeného obdobia očakávame súčasne v nižších polohách stredného a východného Slovenska aj výdatný dážď, pri ktorom miestami spadne 30 až 50 milimetrov," dodal Beránek.      

SHMÚ tiež upozorňuje na silný vietor na celom Slovensku. Vo vysokohorskom teréne nad pásmom lesa sa miestami očakáva výskyt vetra s priemernou rýchlosťou až viac ako 80 km/h. Ten môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 120 až 140 km/h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok