Pred autami prezidenta Sísího rozprestreli obrovský červený koberec

TASR
8.2.2016 15:48

Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí sa ocitol pod paľbou kritiky za to, že keď išiel s kolónou áut slávnostne otvoriť projekt výstavby sociálnych bytov na predmestí Káhiry, na verejné cesty a ulice prestreli obrí červený koberec. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Pred autami prezidenta Sísího rozprestreli obrovský červený koberec
SITA/AP

Fotografie obrovského červeného koberca vyvolali na sociálnych sieťach vlnu posmešných odkazov a jedny miestne noviny venovali kauze celú titulnú stranu. Prezidenta Sísího zároveň obvinili z morálneho úpadku, keďže Egypťanov žiada, aby si uťahovali opasky. Sísí je bývalým hlavným veliteľom egyptskej armády, ktorá za jeho velenia zosadila predchádzajúceho, islamistického prezidenta Muhammada Mursího.

Kritika na adresu Sísího viedla k tomu, že armáda sa odhodlala na zriedkavý krok - verejne na to reagovala. Brigádny generál Íháb al-Ahwagí totiž vystúpil v nedeľu večer v niekoľkých talkshow a obhajoval použitie koberca. Vyhlásil, že koberec nekúpila Sísího vláda a použili ho preto, aby zdôraznili prestíž prezidentského úradu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok