Slovenské tenistky prehrali s Austráliou a budú hrať o záchranu

TASR
7.2.2016 15:52

Slovenské tenistky budú rovnako ako vlani bojovať o zotrvanie v druhej svetovej skupine Pohára federácie. V dueli 1. kola totiž prehrali v bratislavskom NTC s Austráliou 2:3.

Slovenské tenistky prehrali s Austráliou a budú hrať o záchranu
SITA/Martin Medňanský

Stosurová hlavnou hrdinkou

O triumfe hostiek rozhodla až záverečná štvorhra, v ktorej Samantha Stosurová s Casey Dellacquovou zdolali pár Daniela Hantuchová, JanaˇČepelová 5:7, 6:1, 6:2.

Stosurová bola hlavnou hrdinkou austrálskeho družstva, keď uspela aj v oboch singloch. Slovenky spoznajú svoje súperky v aprílovej baráži v utorok o 13.00 SEČ, keď je v londýnskej centrále ITF na programe žreb

Austrálčankam vyšiel úvod stretnutia, keď v druhom geme prelomili podanie Hantuchovej a po potvrdení brejku sa ujali vedenia 3:0. Slovenky však v ďalších minútach vďaka zlepšenej hre vyrovnali na 4:4 a v koncovke setu slávili úspech, keď za stavu 5:5 brejkli Dellacquovú.

Maratónsky gem

Deblová špecialistka neodohrala od októbra minulého roka aní jeden súťažný zápas a väčšina loptičiek z rakiet slovenského dua mierilo práve na ňu. Druhé dejstvo bolo jasne v réžii austrálskej dvojice, ktorá dvakrát prelomila podanie Hantuchovej.

V rozhodujúcom sete Austrálčanky vyhrali "maratónsky" gem pri Hantuchovej servise a ujali sa vedenia 2:1. Slovenky síce hneď vzápätí vyrovnali, no Austrálčanky potom získali štyri gemy v rade a nadviazali na triumf z úvodného vzájomného duelu oboch tímov z Perthu 1995.

1. kolo II. svetovej skupiny Pohára federácie:
Slovensko - Austrália 2:3 po dvojhrách
Anna Karolína Schmiedlová - Arina Rodionovová 5:7, 7:5, 6:0
Jana Čepelová - Samantha Stosurová 3:6, 4:6
Schmiedlová - Stosurová 6:7 (5), 5:7
Dominika Cibulková - Kimberly Birrellová 6:3, 6:1
Daniela Hantuchová, Jana Čepelová - Stosurová, Casey Dellacquová 7:5, 1:6, 2:6

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok