NBA: Golden State natiahli domácu víťaznú sériu už na 41 zápasov

TASR
7.2.2016 13:29

Basketbalisti Golden State zvíťazili v nočnom zápase zámorskej NBA nad Oklahoma City Thunder 116:108 a zaznamenali už 41. domáci triumf v sérii.

NBA: Golden State natiahli domácu víťaznú sériu už na 41 zápasov
SITA/AP

Hviezdny rozohrávač premenil iba jeden pokus

Domácich potiahol Stephen Curry, ktorý zaznamenal 26 bodov a 10 asistencií, i keď sa mu strelecky až tak nedarilo. Hviezdny rozohrávač premenil iba jeden z deviatich trojkových pokusov a celkovo 10 z 26 striel z poľa. Harrison Barnes pridal 19 a Klay Thompson 18 bodov. "Bolo fajn hrať proti takému dobrému tímu v takejto atmosfére. Akoby sme boli už v play off. V druhej polovici sme nehrali až tak dobre, no dokázali sme udržať víťazstvo na našej strane a to je dobré," povedal Curry.

Na druhej strane zažiaril Kevin Durant, ktorý zaťažil súperove konto 40 bodmi a pridal 14 doskokov. Zahanbiť sa nedal ani Russell Westbrook s 27 bodmi a 12 asistenciami. Oklahome to však nestačilo a tak prišla o päťzápasovú víťaznú sériu. "Myslím si, že si z tohto zápasu môžeme vziať niečo pozitívne, čo nás posilní. Darilo sa nám brániť ich spoza trojkového oblúku," povedal tréner Thunder Billy Donovan.

V drese Lakers sa darilo Bryantovi

San Antonio si poradilo s Los Angeles Lakers 106:102, vďaka čomu ostalo bez prehry aj v 28. domácom zápase prebiehajúcej sezóny. LaMarcus Aldridge strelil 26 bodov, v drese Lakers sa najviac darilo 25-bodovému Kobemu Bryantovi.

Cleveland Cavaliers zdolali New Orleans Pelicans 99:84 a ukončili dvojzápasovú sériu prehier. Domácich potiahli Kyrie Irving (29) a LeBron James (27 b). Naopak, hostia neuspeli už vo štvrtom stretnutí v rade a nezmenil to ani výkon Anthonyho Davisa, ktorý zaznamenal 24 bodov a 11 doskokov.

Francúz Nicolas Batum dosiahol 26 bodov, 11 doskokov a deväť asistencií a Charlotte Hornets vyhrali nad Washingtonom Wizards 108:104. Phoenix prehral siedmy zápas v sérii, keď nestačil na Utah 89:98. Jazz triumfovali v šiestom stretnutí za sebou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok