V najnovšom filme bude Zorro bojovať v budúcnosti

SITA
6.2.2016 10:49

Novú verziu príbehu o zamaskovanom hrdinovi Zorrovi nakrúti mexický filmár Jonás Cuarón. Dlho pripravovaný projekt s názvom Z prenesie pomstiteľa z čias, keď Kaliforniu ovládalo Mexiko, ďalej do budúcnosti.

V najnovšom filme bude Zorro bojovať v budúcnosti
SITA/AP

Syn známeho režiséra Alfonsa Cuaróna sa postará aj o scenár titulu. Nakrúcanie by sa malo začať v lete v Dominikánskej Republike. Kto hrdinu s čiernou maskou stvárni, tvorcovia zatiaľ neprezradili. V minulosti sa však s touto úlohou spájal Gael Garcia Bernal.

Zamaskovaného pomstiteľa Zorra vytvoril americký spisovateľ Johnston Mcculley. Príbehy najprv vychádzali v časopisoch, neskôr sa príbeh dočkal rôznych spracovaní či už na divadelných doskách, obrazovkách televízie či na filmovom plátne. Hrdinu zrejme najviac preslávil Antonio Banderas, ktorý ho stvárnil v snímkach Zorro: Tajomná tvár (1998) a Legenda o Zorrovi (2005).

Jonás Cuarón je režisér, scenárista, producent, strihač a kameraman. Jeho dlhometrážnym debutom je snímka Rok nechta (2007). Nakrútil tiež dokument The Shock Doctrine (2007). Podieľal sa aj na scenári snímky Gravitácia (2013), ktorá získala sedem Oscarov vrátane ceny pre jeho otca za réžiu. Vlani na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte predstavil snímku Desierto.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok