Kolín má počas karnevalu opäť problémy, polícia dostala vyše 200 udaní

TASR
5.2.2016 14:10

Polícia v nemeckom Kolíne nad Rýnom zaznamenala už 224 oznámení od účastníkov tamojšieho karnevalu, ktorý sa začal vo štvrtok a potrvá päť dní.

Kolín má počas karnevalu opäť problémy, polícia dostala vyše 200 udaní
SITA/AP

V uliciach je viac policajtov

Podľa vyhlásenia citovaného agentúrou DPA sa prijaté hlásenia týkali zranení osôb, poškodenia majetku, ale aj sexuálnych útokov, ktoré sú vnímané obzvlášť citlivo po udalostiach počas osláv príchodu nového roka, keď došlo v kolínskych uliciach k hromadnému prepadávaniu žien. Podľa DPA zatiaľ nie je jasné, či bilancia z prvej noci karnevalu predstavuje nárast oproti predošlému roku. Očakáva sa, že polícia zverejní ešte podrobnejšie informácie.

Obyvatelia Porýnia majú za sebou prvú noc tradičného karnevalu, ktorý tento rok sprevádzajú v Kolíne nad Rýnom sprísnené bezpečnostné opatrenia. Výrazne posilnené policajné hliadky majú zabrániť opakovaniu situácie z prelomu rokov, keď stovky žien uviedli, že sa stali obeťami sexuálnych útokov či krádeží pripisovaných skupinám imigrantov.

Zadržali desiatky ľudí

Kolínska polícia každoročne dostane počas karnevalu v priemere 50 oznámení, ktoré sa týkajú sexuálnych deliktov, pripomína DPA. V súvislosti s prebiehajúcimi slávnosťami už bolo zadržaných približne 180 ľudí, zatiaľ čo 11 policajtov utrpelo ľahké zranenia pri rôznych potýčkach.

V jednom z menších miest v Porýní zadržali 29-ročného muža v súvislosti s tvrdením 24-ročnej ženy, že bola počas karnevalových osláv znásilnená.
Polícia v ďalších západonemeckých veľkomestách, ako sú Bonn a Duisburg, oznámila, že prvá karnevalová noc v nich prebiehala pomerne pokojne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok