Poliaci popreli správy, že majú záujem o prístup k jadrovým zbraniam NATO

TASR
6.12.2015 12:43

Poľské ministerstvo obrany poprelo správu o tom, že zvažuje požiadanie od prístup k jadrovým zbraniam prostredníctvom programu NATO, na základe ktorého ich USA umiestňujú na území určitých spojeneckých štátov. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Poliaci popreli správy, že majú záujem o prístup k jadrovým zbraniam NATO
SITA/AP

Ministerstvo obrany informácie poprelo

Námestník poľského ministra obrany Tomasz Szatkowski v sobotu povedal, že ministerstvo sa v súčasnosti skúma otázku toho, či požiadať o účasť na takomto programe NATO s cieľom zvýšiť obranu krajiny. Vyjadril sa v rozhovore pre súkromnú televíziu Polsat.

Ministerstvo obrany však vydalo vyhlásenie, v ktorom poprelo, že takéto diskusie prebiehajú. "V rámci ministerstva obrany momentálne neprebiehajú práce týkajúce sa prístupu našej krajiny k programu jadrovej výmeny NATO," píše sa v stanovisku.

V 28-člennej Severoatlantickej aliancii sú tri jadrové veľmoci - USA, Francúzsko a Británia. Len Spojené štáty však umiestňujú nukleárnu výzbroj na území spojencov. V rámci uvedeného programu už boli americké jadrové zbrane umiestnené v Belgicku, Holandsku, Nemecku, Taliansku a Turecku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok