Predmanželský sex stál dievčinu život, rodičia pohodili telo do lesa

TASR
2.12.2015 07:46

Verdikt doživotného väzenia vyriekol nemecký súd nad rodičovským párom, ktorý v januári zavraždil svoju 19-ročnú dcéru za to, že svojím konaním poškodila česť rodiny.

Predmanželský sex stál dievčinu život, rodičia pohodili telo do lesa
ilu foto TASR

Zaškrtili ju

Ide o moslimských prisťahovalcov z Pakistanu, ktorí žijú v Nemecku už dve desaťročia. Dievča zaškrtili kvôli tomu, že mala sexuálny vzťah so svojím priateľom bez toho, aby s ním bola zasnúbená, uzniesol sa súd v západonemeckom meste Darmstadt, ktorý citovala agentúra DPA.

Mladá žena bola zavraždená v rodičovskom byte a jej telo následne pohodené v lesnatej oblasti neďaleko Darmstadtu. Telesné pozostatky obete boli nájdené nasledujúci deň. Podľa predsedajúceho sudcu Volkera Wagnera rodičia zavraždili dcéru preto, že ohrozila "česť rodiny".

Otec sa priznal

"Keď bolo jasné, že dcéra mala pohlavný styk so svojím priateľom, jej rodičia sa ju rozhodli zabiť. Podľa ich presvedčenia je predmanželský sex neprípustný," uviedol Wagner v konečnom rozsudku.

Otec dievčaťa sa k vražde priznal, zatiaľ čo matka tvrdila, že o jeho plánovanom zločine nevedela a pomohla mu iba odstrániť telo uškrtenej dcéry. Súd tieto argumenty neprijal a rozhodol, že obaja rodičia nesú za skutok rovnakú vinu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok