Na grécke banky zaútočili hackeri, žiadali výkupné

TASR
1.12.2015 10:32

Na tri grécke banky zaútočili minulý týždeň hackeri, ktorí od nich žiadali výkupné vo virtuálnej mene bitcoin za to, že im prestanú škodiť. Informovala o tom agentúra Rueters s odvolaním sa na zdroje z gréckeho bankového sektora.

Na grécke banky zaútočili hackeri, žiadali výkupné
SITA/AP

Podľa týchto zdrojov hackeri vo štvrtok 26. novembra zablokovali na niekoľko hodín aktivity internetového bankovníctva v troch gréckych bankách. Ale nepodarilo sa im prelomiť bezpečnostné opatrenia a dostať sa k dôverným informáciám o klientskych účtoch, ani získať k nim prístup.

"Jediné, čo dosiahli, bolo zablokovanie internetového bankovníctva na niekoľko hodín. Nič viac," povedal jeden z bankárov agentúre Reuters pod podmienkou zachovania anonymity. Hackeri vystupovali pod prezývkou Armada Collective, teda spoločná armáda. Banky im odmietli zaplatiť výkupné a zalarmovali bezpečnostné služby aj centrálnu banku.

Skupina hekerov s rovnakým názvom podnikla v polovici novembra útoky na viaceré súkromné e-mailové spoločnosti. Ich útoky majú podobný priebeh, preťažia internetovú stránku, čím ju brzdia alebo úplne ochromia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok