Sieť sa hrdí kandidátkou s výrazným zastúpením žien a regiónov

TASR
30.11.2015 15:51

Do marcových parlamentných volieb povedie stranu #Sieť podľa očakávania jej predseda Radoslav Procházka. Predsedníctvo strany rozhodlo aj o tom, že na prvých miestach kandidátky bude spolu s Procházkom primátorka Prievidze Katarína Macháčková, martinský primátor Andrej Hrnčiar a poslanec Národnej rady SR Miroslav Beblavý.

Sieť sa hrdí kandidátkou s výrazným zastúpením žien a regiónov
TASR

Chcú 40 kresiel v parlamente

Procházka na tlačovej konferencii zdôraznil, že ambície #Siete nie sú limitované len najznámejšími menami. "Podľa aktuálnych čísel v prieskumoch máme nárok na 30 mandátov, no chceme získať aspoň o jednu tretinu viac," uviedol Procházka.

Deklaroval, že kandidačná listina reflektuje nielen široké odborné a profesijné portfólio, ale aj pestré regionálne zastúpenie. "Z partie, ktorá sa dala dokopy, cítim zdravú motiváciu, silné odhodlanie a dobrú energiu," uviedol Procházka. Informoval tiež, že že priemerný vek kandidátov strany je 41 rokov. "Prevažná väčšina nemá za sebou politickú minulosť," zdôraznil.

Polovičný podiel žien

V prvej desiatke kandidátky #Siete sú tiež prodekanka Fakulty medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity Katarína Cséfalvayová, inžinier ekonómie Eduard Adamčík, zakladateľka Platformy žien Slovenska Simona Petrík, zakladateľ oravských záchranárov Igor Janckulík, odborníčka na sociálnu ochranu Alena Bašistová a odborníčka na školstvo Zuzana Zimenová.

"Polovičný podiel žien na miestach v prvej desiatke nie je náhoda, ale prejavom záujmu #Siete dať výraznú príležitosť ženám so silnou odbornou aj životnou skúsenosťou," povedal v tejto súvislosti Procházka.

Na kandidátke aj evanjelický kazateľ

V druhej desiatke kandidátov strany sa nachádza napríklad odborník na európske vzťahy Vladimír Bilčík, medzi kandidátmi v tretej tridsiatke je podnikateľ v oblasti cestovného ruchu a tradičnej slovenskej gastronómie Ľubomír Kubla či zdravotná sestra z Banskej Bystrice Renáta Popundová.

Starosta bratislavských Vajnôr Ján Mrva otvára zasa štvrtú desiatku na kandidačnej listine a posledné miesto obsadí evanjelický kazateľ Bohdan Hroboň.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok