Alláhu kvakbar: Do boja proti islamistom sa pustili aj internetoví recesisti

ČTK
29.11.2015 10:18

Vtipkári na internete sa pripojili k vojne proti teroristom z organizácie Islamský štát a upravujú ich fotografie tak, že im tváre nahrádzajú hlavami žltých gumových kačičiek. V rovnakom duchu zosmiešňujú aj ich vlajku či zvolanie "Alláhu akbar".

Alláhu kvakbar: Do boja proti islamistom sa pustili aj internetoví recesisti
imgur

Majstri Photoshopu v akcii

Kampaň vzišla od jedného z užívateľov diskusného portálu 4chan, ktorý prišiel s výzvou: "Čo keby sme oslabili Islamský štát tým, že nahradíme tváre jeho bojovníkov na všetkých propagandistických snímkach hlavami kúpacích kačičiek?"

Vzápätí sa množstvo majstrov Photoshopu pustilo do práce a začalo pozmeňovať kruté fotografie zobrazujúce islamistov pri vraždách rukojemníkov či vyhrážkach svetu. Ušetrený nezostal ani vodca Islamského štátu abú Bakr Bagdádí.

Na niektorých snímkach držia bojovníci Islamského štátu s kačacími tvárami v rukách rôzne hygienické potreby ako kartáče či záchodové štetky. "Skvelé, teraz sa budem báť ísť aj vykúpať," napísal k tomu sarkasticky jeden z prispievateľov.

Recesia sa šíri sieťami

Rovnako sa objavila upravená pôvodna čierna vlajka Islamského štátu s arabským písmom, na ktorej vidno bielu kačku a nápis "Kvák". Bojový pokrik "Alláhu akbar" znie po novom "Alláhu kvakbar".

Upravené obrázky sú zdieľané v albume na stránkach Imgur, kde si ich prezrelo už viac ako 100.000 ľudí. Šírí sa aj na facebooku, twitteri a ďalších populárnych sociálnych sieťach.

Islamský štát veľmi spolieha na svoje propagandistické umenie pri verbovaní nováčikov a šírenie teroru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok