Erdogan vyslovil poľutovanie nad zostrelením ruského lietadla

TA3 TASR
28.11.2015 12:41

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vyslovil ľútosť nad zostrelením ruského vojenského lietadla tureckými vzdušnými silami, ku ktorému došlo v utorok v sýrsko-tureckom pohraničí. Informovala o tom agentúra AP.

Opäť vyzval na stretnutie

"Všetci si želáme, aby sa to nestalo, ale stalo sa. Dúfam, že niečo také sa už nikdy nebude opakovať," povedal Erdogan na stretnutí so svojimi priaznivcami, pričom podotkol, že obe strany by k tomuto incidentu mali zaujať pozitívnejší postoj.

Erdogan zároveň opätovne vyzval ruského prezidenta Vladimira Putina na stretnutie, ktoré by sa mohlo uskutočniť na budúci týždeň v Paríži, kde sa v pondelok začína globálny klimatický summit.

Odporúčajú necestovať do Ruska

Turecko odporučilo svojim občanom, aby okrem nevyhnutných prípadov odložili akékoľvek cesty do Ruskej federácie.

Vo vyhlásení tureckého ministerstva zahraničných vecí sa uvádza, že Ankara k tomuto kroku dospela po tom, ako sa objavili správy, že tureckí občania, ktorí v Rusku žijú, alebo sú tam na návšteve, čelia problémom, ktoré im spôsobujú ruské úrady.

Podľa agentúry Reuters ide o najnovšiu eskaláciu konfliktu medzi Ruskom a Tureckom, ktorý vznikol po tom, ako turecké vzdušné sily zostrelili v utorok ruský stíhací bombardér Su-24 zapojený do leteckých operácií proti islamským militantom v Sýrii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok