Erdogan sa chce podľa Kremľa stretnúť v Paríži s Putinom

TASR
27.11.2015 13:02

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan požiadal o stretnutie so svojím ruským náprotivkom Vladimirom Putinom, ktoré by sa malo uskutočniť 30. novembra v Paríži. Oznámil to Kremeľ, ktorý citovala agentúra Reuters.

Erdogan sa chce podľa Kremľa stretnúť v Paríži s Putinom
SITA/AP

Pokúšal sa Putinovi dovolať

"Prezidentovi bol doručený návrh tureckej strany na stretnutie na úrovni hláv štátov. Viac k tomu teraz neviem povedať," uviedol Putinov hovorca Dmitrij Peskov na tlačovej konferencii. Putin a Erdogan sa zúčastnia na globálnom klimatickom summite, ktorý sa začína v rovnaký deň, ako je dátum navrhovanej schôdzky.

Peskov zároveň uviedol, že Erdogan Putinovi telefonoval sedem alebo osem hodín po tom, ako Turecko v utorok zostrelilo ruské vojenské lietadlo. Erdogan však vo štvrtok pre televíznu stanicu France 24 uviedol, že sa síce po incidente Putinovi pokúšal dovolať, ale rozhovor sa neuskutočnil.

Zrušili horúcu linku

Ruské ministerstvo obrany prerušilo vo štvrtok akúkoľvek vojenskú spoluprácu s Tureckom, k čomu patrí aj zrušenie horúcej linky zriadenej na výmenu informácií o ruských leteckých útokoch v Sýrii.

Moskva pohrozila Ankare aj ekonomickými sankciami a uviedla, že od tureckej strany očakáva prijateľné vysvetlenie dôvodov zostrelenia stíhacieho bombardéra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok