Nemci zadržali muža, ktorý mohol predať zbrane parížskym atentátnikom

TASR ČTK TA3
27.11.2015 10:10

Prokuratúra v juhonemeckom Stuttgarte dnes potvrdila zadržanie 34-ročného muža pre podozrenie z porušenia zákona o zbraniach. Podľa denníka Bild muž dodal zbrane teroristom, ktorí útočili v Paríži.

Prerábal zbrane

Úrady správu, že mohol predať štyri strelné zbrane militantom v Paríži, zatiaľ nepotvrdili. "Môžem potvrdiť, že vo väzbe je muž pre podozrenie z obchodovania so zbraňami," uviedol hovorca prokuratúry pre agentúru Reuters s tým, že k zadržaniu došlo v utorok.

"Mal prerobiť legálne poplašné pištole na strelné zbrane a tie následne predať na internete," citovala hovorkyňu stuttgartskej prokuratúry agentúra DPA. Hovorkyňa rovnako odmietla potvrdiť súvis s teroristickými útokmi v Paríži. Dodala, že podozrivý je vo vyšetrovacej väzbe v Stuttgarte.

Bild: Zbrane predal Arabovi

Denník Bild priniesol správu o tom, že zadržaný obchodník so zbraňami z mesta Magstadt neďaleko Stuttgartu predal 7. novembra prostredníctvom internetu štyri útočné pušky typu Kalašnikov jednému "Arabovi v Paríži", čo mali potvrdiť e-maily zo smartfónu podozrivého.

Francúzski vyšetrovatelia sa podľa správy domnievajú, že tieto zbrane - dve pušky AK-47 vyrobené v Číne a dve pušky Zastava M70 vyrobené v bývalej Juhoslávii - boli použité pri útokoch v Paríži, pri ktorých islamistickí teroristi 13. novembra zabili 130 ľudí.

Bild dodal, že prebieha spoločné vyšetrovanie viacerých osôb, ktoré mali na internete obchodovať so zbraňami, ich časťami a muníciou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok