Skupina Eagles of Death Metal sa chce po masakre vrátiť do parížskeho klubu

TASR Youtube
26.11.2015 07:40

Americká rocková skupina Eagles of Death Metal, ktorej koncert v parížskom hudobnom klube Bataclan sa stal pred dvoma týždňami scénou teroristického masakru, vyhlásila, že hodlá na tomto mieste čoskoro odohrať ďalšie vystúpenie. Oznámila to agentúra DPA.

Skupina Eagles of Death Metal sa chce po masakre vrátiť do parížskeho klubu
Youtube

"Nemôžem sa dočkať návratu do Paríža. Chcem, aby sme boli prvou skupinou, ktorá si zahrá v Bataclane po jeho opätovnom otvorení. Bol som tam, keď to miesto na minútu stíchlo. Naši priatelia si tam zašli vypočuť rokenrol a zomreli," uviedol vo videorozhovore pre webovú stránku Vice News frontman skupiny Jesse Hughes.

Vo videu členovia formácie popisujú streľbu a nasledujúci chaos; ako utekali z pódia, kryli sa pred projektilmi, zúfalo hľadali svojich priateľov a opúšťali budovu. Zároveň vyjadrili smútok a skľúčenosť nad masakrom, ktorý si vyžiadal životy 89 ľudí vrátane člena ich tímu Nicka Alexandra.

Útok v Bataclane, ktorý sa odohral 13. novembra približne hodinu po začiatku koncertu, bol súčasťou koordinovaného teroristického útoku islamských fanatikov na viacerých lokalitách francúzskej metropoly. Najhoršie krviprelievanie v krajine od druhej svetovej vojny si vyžiadalo celkovo 130 mŕtvych.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok