Islamisti údajne zaradili Slovensko medzi svojich úhlavných nepriateľov

TA3 ČTK
25.11.2015 17:43

Radikálna organizácia Islamský štát zrejme najnovšie zaradila vo svojom propagandistickom videu Slovensko aj Česko medzi svojich úhlavných nepriateľov v "koalícii diablov".

Plamene vojny

Extrémisti sa vyhrážajú odvetnými opatreniami aliancii 60 krajín, ktorých vlajky sa v zázname objavujú. Snímku, ktorej pravosť sa stále overuje, zverejnil panarabskej denník Al-Haját a po ňom ho prevzali západné weby.

"Sčítame vaše prápory. Podľa nášho proroka ich bude 80. Potom vás nakoniec spália plamene vojny na pahorkoch smrti," hovorí v zázname hlas, ktorý sa zjavne inšpiroval tónom, akým sa informuje o filmových novinkách.

"Náš spojenec je ale najväčší"

"Zhromažďujte svojich spojencov. Kujte proti nám plány a nedávajte nám čas na oddych. Náš spojenec je ale najväčší. Je to Boh a všetká sláva patrí jemu," dodáva sa v komentári, podľa ktorého zvyšovanie počtu nepriateľov bude v bojovníkoch IS len znásobovať ich vieru.

V skupine údajnej satanskej koalície sú fakticky všetky krajiny NATO a štáty arabskej koalície, ktorá sa podieľa na leteckých operáciách proti IS. Zaradené je medzi nimi aj Rusko alebo Čína. Video bolo zverejnené v niekoľkých jazykových mutáciách, v angličtine a zrejme aj vo francúzštine, ruštine a turečtine.

Zeman sa nevyhýba kritike islamu

Minister vnútra Českej republiky Milan Chovanec na údajné vyjadrenie Islamského štátu reagoval na twitteri slovami, že "nie je hanbou byť na zozname najvyspelejších krajín sveta". Dodal, že "táto vojna so zákerným a fanatickým terorizmom nám je vnútená" a dodal, že ju vyhráme.

Hovorca českého prezidenta Jiří Ovčáček k zaradeniu do "koalície diablov" podotkol, že "sme v dobrom klube" Prezident Miloš Zeman je známym kritikom islamských teroristov, nevyhýba sa ani kritike islamu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok