Dav napadol turecké veľvyslanectvo v Moskve, polícia nezakročila

ČTK
25.11.2015 15:48

Tisícka demonštrantov zaútočila na turecké veľvyslanectvo v Moskve a rozbila kameňmi okná na najmenej dvoch poschodiach budovy. Oznámili to ruské médiá s odvolaním sa na očitých svedkov. Polícia proti útočníkom nezakročila.

Dav napadol turecké veľvyslanectvo v Moskve, polícia nezakročila
SITA/AP twitter/ASLuhn

Podľa ruskej agentúry TASS útočníci nevykrikovali žiadne heslá. Niet ale pochýb o tom, že násilnosti súviseli s utorkovom zostrelením ruského lietadla na sýrsko-tureckej hranici. Pri incidente, ktorý zmrazil rusko-tureckej vzťahy, zahynul pilot ruského lietadla.

Na sídlo ambasády umiestnenej východne od mestského centra hádzali útočníci kamene, vajcia, paradajky a sáčky s farbou. Akcia údajne trvala asi štvrť hodiny, polícia nikoho z demonštrantov nezadržala.

Podľa ruských novinárov išlo o živelnú, teda neoznámenú demonštráciu, proti ktorým ruskí policajti obvykle tvrdo zakročujú. V okolí ambasády sú podľa moskovského rozhlasu črepy rozbitého skla a "hory odpadkov".

Hovorca veľvyslanectva agentúre Interfax povedal, že pracovníci úradu sa obávajú chodiť po chodbách a pohybovať sa v blízkosti okien. Nevylúčil, že medzi personálom veľvyslanectva môžu byť aj zranení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok