Vo francúzskom Roubaix sa strieľalo, rukojemníkov polícia oslobodila

TA3 ČTK
24.11.2015 20:39

Niekoľko rukojemníkov zadržiavali útočníci v severofrancúzskom meste Roubaix.

Nevydarené lúpežné prepadnutie

Všetci zajatci, ktorých neznámi ozbrojenci držali niekoľko hodín v rodinnom dome v meste Roubaix na severe Francúzska, sú už v bezpečí a útočníci boli zneškodnení. Jedného polícia zastrelila a ostatných zatkla. Uviedli to bez ďalšieho upresnenia miestne úrady. Nešlo podľa policajných zdrojov o terorizmus, ale o nevydarené lúpežné prepadnutie.

 

 

Dvaja až traja násilníci sa pokúsili vykradnúť rodinný dom a potom, čo boli vyzradení a obkľúčení políciou, vzali štyroch ľudí v dome ako rukojemníkov. Zazneli výstrely a prišli správy o možných zranených. Najprv sa dvom zajatcom podarilo utiecť a zvyšných dvoch za doposiaľ nevyjasnených okolností oslobodili, uvedli miestne médiá.

Zasahovala špeciálna jednotka

Podľa všetkého sa obeťou útoku stal miestny bankár, ktorý bol so svojou rodinou, vrátane detí, zadržiavaný. Akonáhle polícia miesto incidentu obkľúčila, zazneli výstrely z automatickej pušky. Niekoľko osôb údajne utrpelo strelné zranenia. Na miesto dorazila špeciálna zásahová jednotka Raid.

"Operácia sa rozbehla po tom, ako došlo k zadržaniu rukojemníkov. Ozvali sa výstrely a polícia štvrť uzavrela. Rukojemníkmi sú pravdepodobne riaditeľ banky a jeho rodina," uviedol pre agentúru Reuters nemenovaný zdroj.

Dejiskom incidentu je luxusná štvrť mesta Roubaix blízko Lille pri belgických hraniciach. Streľba vyvoláva obavy vzhľadom k napätej situácii vo Francúzsku po teroristických útokoch v Paríži z 13. novembra a k protiteroristickej pohotovosti v susednom Belgicku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok