Organizátor parížskych útokov chystal ďalší samovražedný atentát

TASR
24.11.2015 20:21

Predpokladaný hlavný organizátor teroristických útokov v Paríži Abdelhamid Abaaoud plánoval uskutočniť ďalší útok vo francúzskej metropole, a to v tamojšej obchodnej štvrti La Défense. Oznámil to parížsky prokurátor Francois Molins.

Organizátor parížskych útokov chystal ďalší samovražedný atentát
SITA/AP

Podozrivý Abdelhamid Abaaoud prišiel spolu s ďalšími dvoma osobami o život pri policajnom zásahu na parížskom predmestí St. Denis 18. novembra, teda päť dní po útokoch. Podľa prokurátora práve 18. alebo 19. novembra sa Abaaoud chystal podniknúť ďalší teroristický čin, pravdepodobne samovražedný útok, v obchodnej štvrti La Défense v západnej časti Paríža.

Molins súčasne oznámil, že Abaaoud v noci z 13. na 14. novembra prišiel na viaceré miesta, na ktoré zaútočili ozbrojenci alebo samovražední atentátnici. Jeho telefón bol lokalizovaný v 10., 11. a 12. parížskom obvode a tiež neďaleko koncertnej siene Bataclan, a to ešte v čase, keď tam ešte stále vyčíňali teroristi.

Parížsky prokurátor tiež uviedol, že Jawad Bendaoud, ktorý poskytol ubytovanie trom osobám zabitým pri minulotýždňovej policajnej akcii v St. Denis, musel vedieť, že pomáha podozrivým z terorizmu a že sa podieľa na činnosti teroristickej organizácie. Molins podľa vlastných slov iniciuje vyšetrovanie, ktoré preskúma Bendaoudovu úlohu v celom prípade.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok