Čiliak dostal stopku do reprezentácie, vraj ohováral slovenský hokej

SITA TA3
26.10.2015 09:45

Brankár Komety Brno podľa DK SZĽH ohováral slovenský hokej. Hráč je presvedčený, že sa nedopustil žiadneho disciplinárneho previnenia.

Na disciplinárku nedostal pozvánku

Hokejový brankár Marek Čiliak má od pondelka 19. októbra až do konca sezóny zákaz reprezentovať Slovensko. Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja na čele s Jozefom Vrábelom potrestala hráča Komety Brno za "ohováranie slovenského hokeja v médiách", informoval denník Šport s poukázaním, že člen širšieho reprezentačného kádra nedostal príležitosť zúčastniť sa na disciplinárnom konaní.

Čiliak patrí medzi signatárov bojkotu súčasného vedenia SZĽH a v rozhovore pre české médiá otvorene kritizoval pomery v slovenskom hokeji. Upozornil na pochybné udelenie licencie pre HKM Zvolen s tým, že klub je v exekúcii.

O svojej chybe nevie

Disciplinárna komisia SZĽH mu údajne oznámila konanie prostredníctvom klubu. Mal vraj dokázať neoprávnenosť extraligovej licencie pre Zvolen. Žiadny návrh ani termín predvolania nedostal.

"Nedopustil som sa žiadneho disciplinárneho previnenia," cituje denník z listu, ktorého kópiu zaslal Čiliak aj šéfovi SZĽH Igorovi Nemečkovi, a uviedol aj ďalší argument: "Nedostatočný rozsah pôsobnosti DK SZĽH, ktorej pôsobnosť na hodnotiace úsudky mimo regiónu Slovenskej republiky nie je daná ani podľa Medzinárodnej hokejovej federácie". Oficiálnou cestou Čiliak stále nedostal na vedomie, že má zákaz reprezentovať, na webe SZĽH verdikt disciplinárnej komisie nezverejnili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok