Jednotky Islamského štátu majú nedostatok munície a techniky, tvrdí Rusko

SITA
13.10.2015 16:31

Ruské lietadlá za uplynulých 24 hodín podnikli 88 misií nad Sýriou, pričom zasiahli 86 pozícií extrémistickej organizácie Islamský štát. Ciele náletov sa nachádzali v provinciách Rakka, Hamá, Idlib, Lázikíja a Aleppo, informovalo v Moskve ruské ministerstvo obrany.

Jednotky Islamského štátu majú nedostatok munície a techniky, tvrdí Rusko
SITA/AP

Problém s dodávkami

Hovorca ruskej diplomacie Igor Konašenkov na brífingu v Moskve uviedol, že intenzita misií ruských lietadiel typu Su-25SM, Su-24M a Su-34 v Sýrii za uplynulých 24 hodín výrazne stúpla. Výsledkom je, že islamisti prišli o veľkú časť munície, ťažkej vojenskej techniky a materiálno-technického zabezpečenia.

Ruské lietadlá podľa Konašenkova zničili okrem iného bunker so skladom munície, ako aj kolónu vojenskej techniky a dva poľné veliteľské štáby. Hovorca spresnil, že jednotky Islamského štátu začínajú pociťovať veľký nedostatok munície a majú problém s jej dodávkami.

Veľké straty na životoch

Generálny štáb ruských ozbrojených síl informoval, že oddiely Islamského štátu zaznamenali veľké straty na životoch a menia taktiku boja - rozdeľujú sa na menšie skupiny a ukrývajú sa v osídlených oblastiach. Štáb ubezpečil, že ciele ruských náletov sa volia na základe údajov rozviedok z Ruska, Sýrie, Iraku a Iránu, pričom pri samotnej bojovej operácii sa používajú vysoko presné zbrane. Od začiatku ruských náletov bolo zničených asi 40 percent infraštruktúry IS, uviedli ruské vojenské zdroje pre agentúru RIA Novosti.

Rusko začalo s náletmi na pozície protivládnych povstalcov v Sýrii 30. septembra. Nálety pomohli sýrskej armáde a spriazneným silám, aby podnikli zatiaľ najmohutnejšiu ofenzívu, ktorá sa sústreďuje na západnú časť krajiny. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov podľa agentúry RIA Novosti povedal, že ruská operácia v Sýrii nevylučuje politické riešenie tohto konfliktu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok