Na Filipínach nenašli trosky letu MH370, potvrdila polícia

TASR
13.10.2015 07:55

Správa o tom, že na juhu Filipín objavili trosky malajzijského lietadla, sa nepotvrdila, oznámila malajzijská polícia. Podľa policajného veliteľa Khalida Abu Bakara filipínske úrady dospeli k záveru, že správa o troskách lietadla s malajzijskou vlajkou a ľudskými pozostatkami vnútri je nepravdivá.

Na Filipínach nenašli trosky letu MH370, potvrdila polícia
SITA/AP

"Filipíny potvrdili, že tam nijaké trosky lietadla nie sú," uviedol Khalid. V sobotu polícii v malajzijskej časti Bornea nahlásil istý muž, že jeho teta našla trosky lietadla, ktoré by mohli byť časťou zmiznutého letu MH370, a to na ostrove Sugbay v najjužnejšej filipínskej provincii Tawi Tawi, nachádzajúcej sa neďaleko Malajzie.

Toto miesto je ďaleko od oblasti pátrania po lietadle spoločnosti Malaysia Airlines na linke MH370, ktoré sa podľa expertov zrútilo pravdepodobne v južnej časti Indického oceánu.

Let MH370 smerujúci do Pekingu sa stratil 8. marca, približne hodinu po odlete z medzinárodného letiska v Kuala Lumpure. V auguste Malajzia potvrdila, že časť lietadla nájdená na ostrove Réunion východne od Madagaskaru patrila stratenému letu MH370.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok