Svet o postupe Slovákov: Gólový prídavok i neprítomnosť súpera

TA3 SITA
13.10.2015 07:44

Slovenská futbalová reprezentácia si premiérovo vybojovala postup na ME. Prečítajte si ohlasy zahraničných médií.

Luxemburské dve tváre

uefa.com (Švaj.): "Tím Jána Kozáka ukončil takmer šesťhodinové gólové suchoty a dosiahol prvý postup na ME v histórii samostatnosti - nie však bez obáv."

Football-Italia.net (Tal.): "Gólový prídavok Neapolčana Mareka Hamšíka a potvrdenie slovenskej miestenky na ME 2016."

Kicker (Nem.): "Vedení top hviezdou Marekom Hamšíkom sa Slováci v Luxembursku vyhli blamáži a zvíťazili 4:2."

Marca (Šp.): "Slovensko píše históriu a ide na prvý európsky šampionát. Tím Jána Kozáka po 345 minútach bez streleného gólu našiel cestu do siete a v Luxemburgu dosiahol víťazstvo."

AS (Šp.): "Slovensko splnilo domácu úlohu a kvalifikovalo sa z druhého miesta. V Luxembursku potrebovalo dosiahnuť rovnaký výsledok ako Ukrajina v paralelnom zápase proti Španielsku, ale jeho hráči od úvodu ukazovali, že si prišli na postupovú párty po tri body a nemuseli poškuľovať po dianí v Kyjeve."

Takto oslavovali hráči, ako oslavujete vy? Pridajte vaše fotky a videá do komentára.

Posted by Slovenský futbalový zväz on 12. október 2015

Wort (Lux.): "Šesť minút neprítomnosti a potom pekné symbolické gesto. Bol to hrdinský výkon Luxemburska proti Slovákom. Hostia však predviedli v prvom polčase rozdielových 6 minút. Holtzovi muži v druhom polčase oživili napätie tohto zápasu. V konečnom dôsledku - zbytočne." 

Tageblatt (Lux.): "Dve tváre! V prvom polčase strelili Slováci za 7 minút tri góly, ale v tom druhom ich domáci prekvapili a znížili na 2:3. Posledné slovo však mal v nadstavenom čase najlepší slovenský hráč Hamšík." 

L´Equipe (Fr.): "Slovensko ide z druhého miesta na svoj prvý európsky šampionát, Ukrajina z tretieho do baráže." 

Segodňa (Ukr.): "Slováci zavŕšili postup na ME víťazstvom v Luxembursku. Ukrajinci doma prehrali s majstrami Európy zo Španielska a s napätím budú očakávať súpera v baráži." 

iDnes.cz (ČR): "Slovensko prestrieľalo Luxembursko a oslavuje premiérový postup na ME." 

iSport.cz (ČR): "Eufória! Slováci vtrhli do televízneho rozhovoru. Vypijeme bar, sľúbil Hamšík."

Majstri v komplikovaní

Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss si v stretnutí v Luxembursku pripísal hetrik. Nie však gólmi, ale asistenciami. Napriek tomu si Weiss odmietol privlastniť triumf na Štadióne Josyho Barthela v Luxemburgu. “Neberiem to ako svoj duel. V každom súboji je dôležitý kolektív, čo sa potvrdilo aj v pondelok. Som rád, že som mužstvu pomohol asistenciami, no najviac ma teší, že uspel tím,” povedal v pozápasovej mix zóne bratislavský rodák.

“Pred šiestimi rokmi v poľskom Chorzówe sme sa nepretržite triasli o výsledok, v Luxembursku bolo do polčasu 3:0. Jednou nohou sme sa videli na kontinentálnom šampionáte. Ani v druhej štyridsaťpäťminútovke nebol výkon zlý. Súper strelil gól so šťastím, zakrátko nasledoval pokutový kop. Na konci sme si to trochu skomplikovali, myslím si, že v tom sme majstri,” porovnal Weiss zápasy.

"Je pravda, že diváka sme do poslednej minúty držali v napätí. Nebol to zámer. Zdramatizovali sme si vývoj, ale zvládli sme to a sme vo Francúzsku," uviedol obranca Tomáš Hubočan. "Ide o zadosťučinenie, že to, čo robíme, má zmysel. Nevyhli sme sa ani výkyvom, čo sa však nepodarí nikomu," doplnil útočník Adam Nemec.

Pozrite si nespútanú radosť Kozákovej družiny

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok